Gradiška na Vrhovnom sudu Republike Srpske

Okružni sud u Banja Luci donio je presudu po kojoj mora biti izvršena primopredaja dužnosti na mjestu predsjednika skupštine opštine Gradiška. Aktuelna vlast Gradiške takvu presudu naziva političkom. Upućena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske. Aktuelna vlast osporava način na koji je došlo do smjena i imenovanja u gradišci nakon formiranaj nove većine.

Republika Srpska 26.05.2015 | 22:48
Gradiška na Vrhovnom sudu Republike Srpske


Iz opštine Gradiška žaliće se na presudu Okružnog suda po kojoj je dosadašnji predsjednik skupštine PDP-ov Radislav Dončić morao da funkciju prepusti SNSD-ovom Urošu Grahovcu kojeg je podržala nova skupštinska većina. Aktuelna vlast Gradiške osporava način na koji je nova skupštinska većina smjenila Dončića i izglasala Grahovca. Presudu Okružnog suda Banja Luka nazivaju političkom.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Logika Bolan

26.05.2015 12:52

Šta ste očekivali. Da Sud koji je podčinjen i pod direktnim je uticajem aktuelne vlasti donese drugačiju odluku. Čast nekim sudijama, ali na žalost, većina ih sluša šta od njih traži aktuelna vlast. Samo, nije to specijalitet naše države. To se događa manje više u svim državama okruženja. Ništa bolje nemojte očekivati ni od Vrhovnog suda. "vrana vrani oči ne vadi"

ODGOVORITE
Name

una

26.05.2015 13:07

Oni su u pravu i kad su u manjini i kad sud kaže da nisu i kad Vrhovni sud to potvrdi.Oni su uvijek u pravu.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

26.05.2015 16:07

Većina postoji , a ovo je kriminalno ponašanje Radislava Dončića. Ako dođe do formiranja nove skupštinske većine u NSRS, Čubrilović samo treba da ne predaje vlast. Nek primijeni isti scenario...

ODGOVORITE