Video - NBA plej-of: Briljantni Harden za ostanak Hjustona u životu!

Hjuston Rokitsi savladali su Golden Stejt Voriorse 128:115 i na taj način produžili finalnu seriju Zapadne konferencije (3:1).

Košarka 26.05.2015 | 14:20
Video - NBA plej-of: Briljantni Harden za ostanak Hjustona u životu!

Posle tri uzastopna poraza, ekipa iz Teksasa uspela je da ostane u životu i zadrži kakvu-takvu nadu da može do istorijskog preokreta, pošto niko nikada nije nadoknadio deficit od tri poraza.

Najbolji igrač Rokitsa Džejms Harden preuzeo je odgovornost kada je bilo najpotrenije i sa 45 poena, devet skokova i pet asistencija predvodio svoj tim do zasluženog trijumfa.

Serija se posle drugog meča u Hjustonu vraća u Ouklend, gde će domaći sastav imati prvu meč loptu za veliko finale. S druge strane, u finalu Istoka, Klivlend Kavalirsi u noći između utorka i srede, dva i po časa posle pomoći, imaju priliku da na domaćem parketu stignu do četvrte uzastopne pobede protiv Atlanta Hoksa i plasmana u finale.

Duel u Tojota Centru obeležio je i težak pad MVP regularnog toka lige Stefana Karija.

Finalna serija počinje petog juna.

'Brada' je bila rešena da pokaže da Voriorsi nisu toliko superiorni u odnosu na njegovu ekipu, ali i da se iskupi za lošiju igru u trećem meču, kao i za propuštenu šansu za pobedu u poslednjem napadu drugog susreta. Ekipa Kevina Mekhejla odigrala je atomsku prvu četvrtinu i praktično već tada nagovestila trijumf, pošto je posle 12 minuta imala 23 poena prednosti. Gosti su uspeli da se vrate na -10 pre odlaska na odmor, ali su domaći uspeli da iskontrolišu rezultat i zasluženo slave.

"Džejms je imao fenomenalnu utakmicu", bio je komentar Mekhejla.

Jedan od najboljih igrača lige imao je sjajno šutersko veče, a samo jedan skok nedostajao mu je za dabl-dabl učinak. Upisao je 45 poena (6/11 za dva, 7/11 za tri, 12/13 bacanja), devet uhvaćenih lopti i pet asistencija, uz dve ukradene i tri izgubljene lopte. Pratio ga je Džoš Smit sa 20 koševa (3/4 za dva, 3/4 za tri), šest skokova i pet asistencija, ali i šest 'prodatih' lopti. Trevor Ariza dodao je 17 poena (2/3 za dva, 3/7 za tri) i pet skokova, a Dvajt Hauard 14 (6/10) i 12 skokova, isto koliko i rezervista Terens Džouns (5/9 za dva, 1/2 za tri). Dvocifren je bio još Džejson Teri sa 10 koševa (2/3 za dva, 2/6 za tri), šest skokova i četiri uspešna dodavanja.

"Uvek želim da ispraznim svoju fustraciju na protivniku i njegovom košu, naravno, na dobar način. Da budem agresivan, da uzimam što više šuteva, idem na ulaze... Ne dozvoljavajući da išta bude isforsirano ili da mi se utakmica 'obije' o glavu", rekao je Harden.

Iako su zbog zastrašujućeg pada svog najboljeg igrača momci Stiva Kera bili u velikom hendikepu, jer Stefan Kari nije bio na terenu punih 12 minuta, stiče se utisak da se ne bi ništa značajnije ne bi promenilo, pošto je Hjuston bio taj koji je daleko više želeo pobedu. Ipak, ekipa iz Kalifornije imaće priliku da pred svojim navijačima stigne do četvrte pobede i prvog plasmana u veliko finale posle tačno četiri decenije.

"U pitanju su minorne stvari, pogoto kada se pogleda kako je taj moj pad izgledao. Ali, sada moram dobro da se odmorim i budem spreman za nastavak. Od pada, pa do ovog razogovora s vama, ništa se nije pogoršala, tako da bi trebalo da budem dobro", rekao je Kari, koji je prošao samo sa kontuzijom glave, iako su u prvi mah sumnjalo na potres mozga.

Usled odsustva Karija, ulogu prvog košgetera preuzeo je Klej Tompson – pošto je okončao meč sa 24 poena (3/8 za dva, 6/13 za tri), tri skoka i dve asistencije, dok je sjajni plej ubacio samo 'pola' koša manje (1/5 za dva, 6/13 za tri) i zabeležio četiri uspešna dodavanja i jednu asistenciju. Odličan je bio i Dejmond Grin sa 21 poenom (7/9 za dva, 2/5 za tri) i neverovatnih 15 uhvaćenih lopti, Harison Barns dodao je 14, Andre Igudala 13, a Leandro Barbosa 13 koševa.

"Samo sam video kako se prevrnuo preko Arize, a tako nešto je uvek strašno videti", rekao je Ker, dok je Ariza istakao da nije imao nikakvu nameru da povredi Karija, pošto je želeo da se fintom oslobodi čuvara i poentira.

Komentari / 0

Ostavite komentar