RG: Čilić rutinski, Ferer do 300. pobjede na šljaci!

Hrvatski teniser Marin Čilić bez većih problema se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, pobedom nad Holanđaninom Robinom Haseom. Španski teniser David Ferer ostvario je 300. pobedu u karijeri na šljaci pošto je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Slovaka Lukaša Lacka.

Tenis 26.05.2015 | 15:00
RG: Čilić rutinski, Ferer do 300. pobjede na šljaci!

Čilić je do trijumfa nad Haseom došao sa 6:2, 6:4, 6:2, posle jednog sata i 37 minuta igre.

U narednom kolu, Čilića očekuje susret sa pobednikom susreta između Australijanca Džejmsa Dakvorta i Andrea Arnaboldija iz Italije.

Čilić, koji je zbog povrede propustio Australijan Open, odigrao je veoma solidan meč na startu drugog Gren slema sezone. Hase praktično nije imao priliku ni da mu pripreti, a to potvrđuje i činjenica da je imao samo jednu brejk loptu tokom celog meča.

Osvajač US Opena jeste lošije servirao, imao je 64 odsto ubačenog prvog servisa u odnosu na 69 odsto Hasea, ali je na njemu rivalu prepustio samo četiri poena. Upisao je čak 48 vinera, 31 iše od holandskog tenisera, a iako je imao veći broj neiznuđenih grešaka, to je uspeo da nadoknadi. Napravio je pet brejkova i rutinski došao do trijumfa na startu takmičenja u Parizu.

Ferer je protiv Lacka rutinski slavio sa 6:1, 6:3, 6:1, posle jednog sata i 22 minuta igre.

Veteran će se u drugom kolu sastati sa pobednikom susreta između Danijela Himeno-Travera iz Španije i Portugalca Žoaa Souze.

Iskusni španski teniser je u velikom stilu započeo takmičenje na drugom Gren slemu sezone, a Lacko mu nijednog trenutka nije bio pretnja.

Ferer je imao poteškoća sa servisom, ubacio je samo 61 odsto prvog servisa, a čak je imao i pet dvostrukih servis grešaka. Ipak, Slovaku je prepustio devet poena na prvom servisu, a sve je nadoknadio vinerima. Imao je 32 naspram samo 15 Lacka, koji je upisao i 43 neiznuđene greške, 18 više od iskusnijeg rivala.

Tokom celog meča, Lacko je napravio samo jedan brejk, dok mu je Ferer sedam puta oduzeo servis i tako zasluženo ostvario 300. pobedu na šljaci.

Komentari / 0

Ostavite komentar