ITA: Vučica ''ujela'' Lacio i ide u LŠ!

Rimski derbi sa nikad većim ulogom završen je pobedom gostujuće Rome sa 2:1 u pretposlednjem kolu Serije A, pa će Lacio i Napoli u međusobnom okršaju za kraj sezone odlučivati ko će sa Juventusom i "vučicom" u Ligu šampiona.

Fudbal 25.05.2015 | 21:00
ITA: Vučica ''ujela'' Lacio i ide u LŠ!

Čuveni Derbi dela Kapitale uvek je stvar prestiža i ponosa, a sada je odlučivao i o direktnom putniku u elitno takmičenje.

Razlika je bila samo bod između rimskih rivala, trećeplasiranom Laciju je pred njegovim navijačima bio dovoljan remi da ode u Ligu šampiona kao kvalifikant, ali "vučica" nije imala milosti, pa će goreti Napulj za kraj sezone - Lacio ne sme da izgubi, a Napolitance samo trijumf vodi do trećeg mesta i elite.

Na krilima fantastične koreografije na Olimpiku nebesko-plavi su u prvih pet minuta zapretili preko Kandreve i Klosea, imali više od igre, na početku drugog poluvremena je i udarac Dušana Baste završio tik pored stative i posle uspavanke do 70. minuta usledio je dramatičan finiš.

Prave izmene napravio je Rudi Garsija i na teren poslao Viktora Ibarba koji je nakon 12 minuta na terenu sa desne strane ubacio loptu kroz peterac, a Huan Iturbe je utrčao ispred Baste i iz prve je gurnuo u mrežu za 0:1.

Nije taj rezultat dugo bio aktivan, pošto je u 82. minutu došlo do izjednačenja - Felipe Anderson je odlično centrirao sa levog krila na drugu stativu, Klose glavom vratio loptu u sredinu do Filipa Đorđevića koji je takođe glavom iz prve matirao De Sanktisa za 1:1.

Činilo se da će doći do podele plena na radost obe ekipe, ali je glad "vučice" da ugrize ljutog rivala bila jača. Pet minuta pre kraja Miralem Pjanić, još jedan rezervista iz formalno gostijućih redova, stupio je na scenu, iz prekida idealno pronašao Janga Mbivu i on je glavom samo zakačio loptu dovoljno da završi u donjem levom uglu za erupciju oduševljenja manjeg dela publike na tribinama.

Roma sa Juventusom ide direktno u Ligu šampiona, dok će Lacio morati da ostane neporažen u Napulju kako bi zadržao treće mesto koje vodi u kvalifikacije, u suprotnom će četa Rafe Beniteza u elitu.

Komentari / 0

Ostavite komentar