RG: Troicki sa 3:1 do 2. kola!

Srpski teniser Viktor Troicki počeo je takmičenje na Rolan Garosu sigurnom pobedom u četiri seta.

Tenis 25.05.2015 | 20:40
RG: Troicki sa 3:1 do 2. kola!

Troicki je na startu bio bolji od Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:2, 6:1, 6:7, 6:1.

Veoma zanimljiv duel Troicki je mogao da reši i u tri seta, pošto je u trećem servirao za pobedu pri vođstvu od 5:4.

Viktor je bio izuzetno dobar u važnim poenima na ovom meču, pošto je Nemac iskoristio samo jednu od 12 brejk lopti. Upravo je ovaj statistički podatak i napravio razliku, a Troickog u drugoj rundi čeka Simone Boleli koji je lako u tri seta pobedio Stiva Darsisa.

Troicki je jedini srpski teniser koji je slavio u ponedeljak, pošto su prethodno poraze pretrpeli Filip Krajinović i Aleksandra Krunić.

Tok meča:

Srpski teniser odlično je počeo meč na terenu broj 10, dobio je lako uvodni gem, a onda je napravio brejk za 2:0. Štruf je priliku da se vrati imao u trećem gemu, ali nije iskoristio brejk šansu, pa je Troicki poveo sa 3:0.

Nemac je do nove prilike stigao u petom gemu, ovoga puta je imao dve vezane brejk šanse, ali je Troicki vezao četiri poena za vođstvo od 4:1. Štruf je tokom prvog seta bio bolji teniser, ali nije uspevao da vrati brejk. Nemac je u sedmom gemu imao tri vezane šanse za 4:3, ali je Troicki ponovo uspeo da sačuva servis i dođe na korak od prvog seta - 5:2.

Propuštene šanse očigledno su uticale na psihu Nemca, pa je Troicki u osmom gemu na servis rivala došao do dve vezane set lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i posle 29 minuta je dobio prvi set - 6:2.

I drugi set počeo je na sličan način. Štruf je u prvom gemu imao nove tri prilike za brejk, ali ponovo nije oduzeo servis Troickom. U četvrtom gemu srpski teniser je napravio još jedan brejk, poveo je sa 3:1, a onda i dobio svoj gem za 4:1. Do kraja seta Viktor je ioskoristio veliku psihološku nestabilnost rivala, dobio je i preostala dva gema i izborio se za vođstvo od 2-0.

U trećem setu nije bilo brejkova sve do devetog gema kada je Viktor ponovo oduzeo servis rivalu i došao u priliku da servira za meč. To mu ipak nije uspelo, Štruf je imao tri vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u 5:5. Nemac je tako iskoristio tek 11. brejk loptu na ovom meču.

U preostala dva gema nije bilo brejk šansi, a u taj-brejku se bolje snašao Nemac. Napravio je na startu mini-brejk i zadržao ga do kraja kada je novim smanjio na 2-1 (7-3).

U četvrtom setu Troicki je ipak pokazao razliku u kvalitetu. U četvrtom gemu slomio je otpor rivala i do kraja je dobio sve gemove za siguran trijumf - 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar