Analiza: Da li će ovo biti startnih 11 Reala sljedeće sezone?!

Real Madrid je ove sezone ostao bez ijednog trofeja. Jasno je da će doći do "rekonstrukcije", počevši od trenera. Tim bi mogao da izgleda ovako. Ako ostane Bejl... De Hea odbio nedeljnu platu u Junajtedu od 250.000 evra!

Fudbal 25.05.2015 | 23:40
Analiza: Da li će ovo biti startnih 11 Reala sljedeće sezone?!

Iako je Kristijano Ronaldo dao podršku Karlu Anćelotiju da nastavi trenerski posao u Real Madridu, sva je prilika i sve je izvesnije dase rastanak bliži.

Uostalom, to se može razumeti i iz današnje izjave Anćelotija koji je rekao da će otići na operaciju vratnih pršljenova u Kanadu.

"Rekao sam već, pauziraću godinu dana, a za to imam dobar razlog. Imam problema sa vratnim pršljenovima i ako operaciju budem odlagaoovaj problem bi mogao da se proširi na druge delove tela", izjavio je Italijan.

O tome ko bi mogao da nasledi Anćelotija (ako Real zaista bude odlučio da se rastane od njega) traju špekulacije. Jirgen Klop i Rafael Benitez se najčešće pominju.

Uporedo sa tim, priča se i o kadrovskim promenama unutar tima. Tačnije, u poslednjoj liniji.

David de Hea je, prema informacijama sa britanskog Ostrva, odbio novi ugovor i nedeljnu platu u Mančester junajtedu od 250.000 evra. Izgleda da njega vuče nostalgija prema rodnoj Španiji, a mediji ga već vide među stativama Real Madrida, odnosno na mestu Ikera Kasiljasa, koji je često na udaru navijača (iz samo njima znanih razloga). Kasiljas, istina, ne brani kao prethodnih sezona, ali daleko od toga da je najslabija karika u Realu.

Na desnom beku budućeg Reala biće Brazilac Danilo. Još tokom aprila Real Madrid je postugao dogovor sa Portom oko transfera Danila za 31,5 milion evra. Ovaj 23-godišnjak bio je povezivan i sa Barselonom i Mančester junajtedom. Danilo se vidi kao prva opcija, mada je Dani Karvahala sasvim dobro obavio svoj posao ove sezone.

Na mestu štopera igraće 29-godišnji Serhio Ramos i 22-godišnji Rafael Varan. Ramosa su mediji često "iseljavali" iz Reala, ali je svih ovih godina, uz Kasiljasa, bio njegov zaštitnik znak. Teško da će se bilo koji trener njega odreći. Što se tiče Varana, iako mlad, stiče neophodno iskustvo i čini se da će Pepe sve češće gledati Real sa klupe (ili u nekom drugom dresu).
Na mestu levog beka neprikosnoven je Marselo. Možda i najbolji ili najkonstantniji igrač Reala ove sezone.

Dakle, dvojica Brazilaca na mestu bekova (ili defanzivnih spoljnih), u štoperskoj liniji Španac i Francuz.

Vezni red i napad ostaće isti, sudeći po onome što se priča i piše u medijima koji dobro poznaju situaciju u Realu.

Na mestu zadnjeg veznog je Nemac Toni Kros, koji se ove sezone, čini se, potpuno adaptirao na igru Reala. Njegovi kvaliteti su izuzetno cenjeni i na njega se apsolutno računa.

Odsustvo Luke Modrića se i te kako osetilo u Realu. Možda mu je upravo nedostajao taj "začin" za osvajanje nekog trofeja. Zato u Realu žele da Modrić bude graditelj igre u narednim sezonama.

Džejms Rodrigez je neprikosnoven na mestu ofanzivnog veznog i kako je njegova debitantska sezona odmicala pokazivao je da u njegovim nogama ima "štofa" za ono što Realu treba. Dao je 12 golova i imao 33 asistencije tokom sezone... Od ovog 23-godišnjaka se tek očekuje da eksplodira.

Desno krilo Geret Bejl. Oko ove pozicije ima najviše nedoumica. Nije ispunio ni delić onoga što se od njega očekuje, pogotovo na kraju sezone. Florentino Perez, međutim, ima potpuno poverenje u 25-godišnjeg Velšanina, rekavši da za njega treba imati strpljenje i da ga vidi kao buduću zamenu za Ronalda. Ali, pre svega treba imati na umu ovo: Real ga je platio 100 miliona evra, a sada sigurno ne bi mogao da ga proda za iste pare. Štaviše, u Realu bi trebalo da budu srećni ako bi dobili polovinu tog novca. Možda i tako treba čitati ovu izjavu predsednika Reala.

Levo krilo/špic - Kristijano Ronaldo. Ovde i ne treba ništa da se piše, zar ne?

Napadač - Karim Benzema. Odlični Francuz koji i pogađa i asistira. Iako se za njega piše da ga žele klubovi iz Premijer lige, Real ga sigurno neće pustiti.

Komentari / 0

Ostavite komentar