Oblikujte lice rumenilom

Pravilno stavljeno rumenilo je najbolji finalni potez u šminkanju. Ako ga savršeno nanesete, lice će izgledati sveže, lepo i zdravo.

Moda i ljepota 25.05.2015 | 10:56
Oblikujte lice rumenilom

Pravilno stavljeno rumenilo je najbolji finalni potez u šminkanju. Ako ga savršeno nanesete, lice će izgledati sveže, lepo i zdravo. Zato, nemojte da pravite grimase dok prevlačite četkicom preko obraza, ne pričajte i ne smejte se, jer će prah da upadne u sitne borice i da ih naglasi.

Najlakši način da ga pravilno stavite je da četkom "vučete" od vrha jagodične kosti, odnosno od vrha uveta, pa duž obraz do "smejalica". Nakon što nekoliko puta nežno četkom pređete gore-dole, završite kružnim potezima na sredini obraza.

Ukoliko imate duguljasto lice, koristite manju četkicu za rumenilo. Nanesite je od sredine obraza ka vrhu jagodične kosti malim kružnim pokretima. Ovako će lice izgledati šire.

Četvrtasti oblik ćete "ublažiti" i izdužiti ako rumenilo stavite u obliku luka. Pokretima gore-dole pređite četkom od vrha jagodične kosti do smejalica, pa od slepoočnica do malo iznad obrva.

Okruglo lice šminkajte tako što ćete prvo da uvučete obraze, jer samo tako možete da vidite jasno liniju jagodične kosti. Rumenilo stavite tačno ispod nje, a iznad "smejalica". Većom četkom povucite liniju od obraza do uva, a zatim manjom, kružnim pokretima, pređite preko nanetog rumenila da biste lepo izjednačili.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar