Zakoni prekršeni - odgovornosti nema!

Milioni su potrošeni. Zakoni su prekršeni. Odgovornih nema. Negativni revizorski izvještaji se proslijeđuju Tužilaštvu ali do sada nije podignuta nijedna optužnica. Na adresu Okružnog tužilaštva Banjaluka u proteklih šest godina stiglo je 17 negativnih izvještaja.

Republika Srpska 24.05.2015 | 19:40
Zakoni prekršeni - odgovornosti nema!

U nekim slučajevima istrga je obustavljena. Glavni revizor kaže da nema zvanična saznjanja. Smatra da se posao njegove Službe zavšava po objavljivanju izvještaja.

Zato je zvaničnu potvrdu dobila BN TV. Od 17 negativnih revizorskih izvještaja, tužilac je donio odluku da se u četiri slučaja obustavi istraga. U Tužilaštvu se pravdaju time da glavni revizor ne sarađuje dovoljno tamo gdje ima elemanata za krivično djelo.

Očito je da na relaciji Glavna služba za reviziju – Tužilaštvo RS mnogo toga ne štima. Zbog toga su se ranije za istim stolom našli prvi ljudi ovih institucija – ali pomaka nema.

Revizorski izvještaji se smjenjuju, ista priča se godinama ponavlja. Poslanici koji o izvještajima raspravljaju u Narodnoj skupštini poručuju da bi Tužilaštvo umjesto analiziranja knjigovođstvenih grešaka, moralo da procesuira odgovorne.

Skupštinski odbor za reviziju tražiće od Tužilaštva detaljnu analizu o tome sta su tužioci do sada konkretno uradili. Teško da će to promjeniti bilo šta, posebno ako se u obzir uzme činjenica da za šest godina od kada se izvještaji prosedjuju tužilaštvu – niko nikad nije odgovarao.

BN TV

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

24.05.2015 15:47

Revizori krivi? Tuzioci koji ste vi prevaranti!!!

ODGOVORITE
Name

Stojan Milošević

24.05.2015 16:29

Bolju šalu dugo nisam čuo. Čuj, revizori krivi. Pa zna se šta sleduje ako neko neće da sarađuje. Ne bacajte narodu prašinu u oči. Sve je to providno, ali nećete ni vi dugo.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.05.2015 17:08

Još jedan valjan dokaz zašto se SNSD, pod izgovorom da se radi o prenosu nadlečnosti, protivi donošenju Izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH.

ODGOVORITE
Name

radnik

24.05.2015 18:08

Ko je ukro agregat iz opstine Nevesinje?

ODGOVORITE
Name

Miki

24.05.2015 18:19

E drugovi moji pa vi do danas niste shvatili da RS Bajina igračka i da on s njom radi šta hoće i niko mu ništa ne može.

ODGOVORITE
Name

Osvit

24.05.2015 19:02

Glavni tuzilac je dao jasan odgovor prije godinu dana da ne postoji politicka volja za sankcionisanje kriminala i korupcije.Buduci da su optuzeni za kriminal u upravi za indirektno oporezivanje vraceni na posao ocito je da i kod ovih novih na nivou BiH ne postoji politicka volja za borbu protiv korupcije.Gospodo politicari, vasi poslusnici u sudstvu i tuzilastvu prizivate partizane u ovoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Sime

24.05.2015 19:20

Dovedite ljude koji zele i smiju da rade svoj posao .... pocnite puniti zatvore pravim kriminalcima koji su doveli ovaj narod i drzavu na prosjacki stap!!!! DOSTA JE!!!!

ODGOVORITE
Name

KOZ DUBICA

24.05.2015 19:53

MALO PROCESLJAJTE KO SU VLASNICI MIKRO KREDITA. ZNA SE DA SU POKRADENE PARE OD NARODA NE MOZE SE VJEROVATI KOLKO TI TREBA PARA TOLIKO DOBIJES ODAKLE IM TOLIKE PARE I CIJE SU TO PARE.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

24.05.2015 20:55

Da postoji odgovornost bilo koje vrste ove se ne bi ni desilo!!! Kad tad cete odgovarati....

ODGOVORITE
Name

tužilac

25.05.2015 04:16

U Republičkoj geodetskoj upravi je mnogo kriminala (geodetsko-pravna zamaljska mafija), koju su učinili Gligorićevci, a sada su samo nastavili isti kadrovici samo se sada zovu Ko(m)ljenovićevci. Tužilaštvo je i pored dokumentovanih prijava i ponuđenih svjedoka sve odbilo (npr. spec.tužilac Ćelić Slobodan)...

ODGOVORITE
Name

trala-laaa

25.05.2015 06:27

U svim institucijama ima cenzura,to smijes/to ne cackaj. Policija smije,to svi znamo,oko droge,nelegalnog oruzja. I za ubistva proglase privremeno lud na 6 mjeseci.Ludnica od drzave!

ODGOVORITE
Name

Mimar neimar

25.05.2015 07:09

Revizorski izvještaji mogu biti izvanredan izvor saznanja, indicija, informacija i podataka, ali samo za one koji žele i mogu da rade na otkrivanju i procesuiranju privrednog i težih oblika finansijkog kriminala, sa naglaskom na korupciju i pljačku. Ali šta da se radi kad za Republičko tužilaštvo nedostaje politička volja, Okružno nema novca za vještake i vještačenja, Specijalno nije uvijek nadležno, a u MUP je u odjelima koji su se time nekad bavili, iznikla trava, paprat i korov, sve uraslo i zaraslo..

ODGOVORITE