RG: Dalje idu Sten, Fedeks, Makarova, ispao Karlović!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer u sigurnom stilu je započeo takmičenje na Rolan Garosu, eliminisavši Kolumbijca Alehandra Falju. Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka bez problema se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, trijumfom nad Marselom Ilhanom iz Turske. Hrvatski teniser Ivo Karlović prvi je nosilac koji je završio učešće na Rolan Garosu, a bolji od njega već u prvom kolu bio je Kipranin Markos Bagdatis. Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni posle velike borbe sa Loren Dejvis iz Sjedinjenih Država u tri seta plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa.

Tenis 24.05.2015 | 17:20
RG: Dalje idu Sten, Fedeks, Makarova, ispao Karlović!

Federer je na startu u Parizu protiv Falje slavio sa 6;3, 6:3, 6:4, posle jedno sata i 49 minuta igre.

Švajcarca u drugom kolu očekuje susret sa boljim iz duela Španca Marsela Granoljersa i Matijasa Bahingera iz Nemačke.

U prvom duelu na parijskoj šljaci, Federer je odigrao tačno onako kako je trebalo da bi rutinski slavio. Poprilično dobro je servirao, izgubio je mali broj poena na svom servisu, ali je imao 26 neiznuđenih grešaka, isto kao i Kolumbijac.

Švajcarski teniser je imao čak 16 brejk prilika, ali je iskoristio ukupno četiri, po jednu u prvaa dva seta i dve u trećem. Tačno toliko mu je bilo potrebno da ostvari trijumf, a Falju je onemogućio u dve prilike da mu oduzme servis.

Kako je izgledala Federerova igra možda najbolje govori podatak da je imao 43 vinera, a nijednu dvostruku servis grešku. Osvojio je 14 poena kada je izlazio na mrežu, a Falja je samo na tom polju bio bolji, pošto je upisao tri više.

Vavrinka je protiv Ilhana slavio sa 6:3, 6:2, 6:3, posle jednog sata i 36 minuta igre i u narednom kolu ga čeka boljeg iz duela srpskog tenisera Dušana Lajovića i Maksima Gonsalesa iz Argentine.

Osmi nosilac na drugom Gren slemu sezone odigrao je siguran meč na startu u Parizu. Imao je pojedinih problema sa prvim servisom i servisom generalno, ali Ilhan to nije uspeo da iskoristi.

Tek 58 odsto prvog servisa mu je ušlo, ali je svom rivalu prepustio 11 poena na njemu. Sve to je nadoknadio u vinerima, imao je 42, naspram 23, a imao je i odličan tajming brejkova. S druge strane, turski teniser je imao šest prilika da mu oduzme servis, ali je Švajcarac sve spasao.

Bagdatis je na startu slavio protiv 25. nosioca sa 7:6, 6:4, 6:4 i sada ga čeka duel sa Damirom Džumhurom iz Bosne i Hercegovine, kojem je Mihail Južni predao meč.

Nemački teniser Filip Kolšrajber u dominantnom stilu je započeo takmičenje na drugom Gren slemu sezone.

Kolšrajber je na startu takmičenja u Parizu pobedio Japanca Goa Soedu sa 6:1, 6:0, 6:2, posle jednog sata i 26 minuta igre.

Odmah posle Nemca, dalje je prošao i Španac Roberto Bautista-Agut, koji je postavljen za 19. nosioca. Bautista-Agut je slavio protiv Florijana Majera iz Nemačke sa 6:3, 6:1, 6:3.

Bautista u narednom kolu čeka Čeha Lukaša Rosola, dok će Kolšrajberov rival biti jedan od Španaca – Alberto Ramos-Vinolas ili Pablo Anduhar.

Lučić-Baroni je do trijumfa došla sa 6:3, 3:6, 6:3 i obezbedila susret sa trećom teniserkom sveta Simonom Halep.

Prošlogodišnja finalistkinja drugog Gren slema sezone je na startu slavila protiv Ruskinje Jevgenije Rodine sa 7:5, 6:4.

U drugo kolo se prva plasirala Brazilka Telijana Pereira, koja je pobedila domaću teniserku Fionu Fero sa 6:3, 6:2. Nju sada čeka duel sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom, koja je bila bolja od američke teniserke Luise Čiriko sa 6:4, 6:2.

Dalje je prošla i Italijanka Kamila Đorđi, koja je bila bolja od nemačke teniserke Tatjane Marije sa 7:5, 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar