RG: Jovanovski prošla u 2. kolo!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa.

Tenis 24.05.2015 | 17:00
RG: Jovanovski prošla u 2. kolo!

Ona je bila bolja od Lesije Curenko posle preokreta sa 1:6, 6:1, 6:0.

Srpska teniserka će u narednoj rundi igrati sa boljom iz duela Vekić – Garsija.

Jovanovski je veoma loše počela meč izgubivši prvi set sa 6:1. U nastavku je uspela da uhvati ritam, u naredna dva seta izgubila je samo jedan gem i stigla do trijumfa.

Tok meča:

Bojani i Curenko je ovo bio drugi međusobni susret, a i prvi je dobila srpska teniserka. Odigrale su ga 2012. godine u Bakuu, kada je bilo 6:3, 2:6, 6:3 za Jovanovski.

Bojana je na startu prvog gema propustila jednu brejk loptu posle 0:40, protivnica je imala, još par prilika da povede, ali srpska teniserka uspeva da prelomi i oduzme joj servis. Curenko uzvraća i bez većih problema odmah vraća brejk koji zatim i potvrđuje za 2:1. Curenko je nastavila u istom ritmu, produžila je niz gemova i povela sa 4:1. Jovanovski nikako nije mogla da uhvati formu, a Curenko to koristi. Servirala je za prvi set koji i osvaja iskoristivši drugu priliku - 6:1.

Posle šest uzastopnih izgubljenih gemova, Bojana konačno prekida loš niz za vođstvo u drugom setu. Međutim, već u narednom gemu se vraća na staro i gubi ga bez osvojenog poena. Srećom po nju, to je trajalo kratko, pa sad ona uzvraća servis-gemom bez izgubljenog poena za 2:1. Usledila je serija srpske teniserke, koja se na taj način revanširala protivnici i zjednačila u setovima - 6:1.

Sada je Bojana preuzela kontrolu na meču, pa je već posle 10 minuta trećeg, odlučujeg seta, vodila sa 3:0. Curenko je prvi put u trećem setu zapretila u četvrtom gemu, kada je stigla do brejk lopte posle 0:40, ali Bojana uspeva da nastavi niz koji nije prekidala sve do kraja i stigla je do pobede - 6:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar