Video - SP: ''Orlići'' odlični u generalci protiv SAD-a!

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina pobedila je selekciju SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred početak Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Fudbal 24.05.2015 | 13:40
Video - SP: ''Orlići'' odlični u generalci protiv SAD-a!

Strelac jedinog gola bio je štoper Totenhema Miloš Veljković u 65. minutu, posle asistencije Andrije Živkovića. Izabranici selektora Veljka Paunovića mogli su ubedljivije da trijumfuju, pošto su propustili nekoliko odličnih prilika preko Miloševića, Maksimovića, Gaćinovića i Živkovića, dok su Amerikanci uspeli samo jednom da zaprete srpskom golu.

"Provera je u potpunosti uspela, baš nam je trebao ovakav rival - tvrd, kvalitetan i borben. Pokazali smo visok nivo protiv Amerikanaca, dobru formu i za trud smo nagradeni pobedom protiv jedne nacije koja iz godine u godinu ozbiljno napreduje. Od ovog trenutka smo u potpunosti fokusirani na početak šampionata i ne smemo da dozvolimo da nas dobre igre opiju. Tražim punu koncentraciju, maksimalnu fokusiranost jer tek nas čeka veliki posao", rekao je Paunović.

Uprkos umoru od dalekog puta, šansu su dobili i Andrija Živković, Staniša Mandić i Ivan Šaponjić.

"Dao sam im određeni minutažu, kako je i bilo planirano, ali definitivno im treba još vremena da se adaptiraju na ovu drastičnu promenu klimatske zone. Na sreću, imamo sasvim dovoljno dana do prve utakmice, pa će sve biti u redu", rekao je Paunović.

Skoro u isto vreme, Urugvaj je igra oprotiv Ukrajine i pobedio sa 2:1. Taj meč pratio je Paunovićev asistent Marko Mitrović.

"Preneo mi je Mitrović svoje utiske, verujem da ćemo uskoro imati i video snimak, ali ništa novo nisam saznao o njima što već ne znam. Mi pratimo Urugvajce već duže vreme, vrlo ozbiljno se pripremamo za utakmicu, ne verujem da mogu nas iznenade", samouveren je Paunović.

Srbija se nalazi u D grupi prvenstva sveta sa reprezentacijama Urugvaja, Malija i Meksika, a prvi meč na turniru igraće 31. maja protiv "Urusa" od 16 sati po lokalnom vremenu.

Srbija - SAD 1:0 (0:0)
(Veljković 65)

Stadion: Okland, "Trust Arena". Gledalaca: Igrano bez prisustva publike. Sudija: Kori Majls (Novi Zeland).

Žuti kartoni: Grujić, Milošević (Srbija), Tal, Peri-Akosta (SAD).

Srbija: V.Milinković - Savić (od 46. Manojlović) - Gajić (od 46. Grujić), Jovanović (od 75. Janković), Veljković, Babić (od 75. Pankov), Milošević (od 46. Antonov) - Zdjelar, Maksimović (od 60. Živković, S.Milinković-Savić (od 60. Stevanović) - Gaćinović (od 60. Mandić), S.Ilić (od 46. Šaponjić).

SAD: Stefen - Alen, Tal, Zelalem, Hindman - Kanuse, Sonora, Peri-Akosta, Karter-Vikers - Rubin, Džejmison.

Igrali su još: Pejn, Rekueho, Palmer-Braun, Olsen, Miazga, Mur, Delgado.

Komentari / 0

Ostavite komentar