Mekinro: Novak nije čovjek!

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je za Novaka Đokovića da izgleda nepobedivo i da bi mali broj igrača mogao da ga pobedi na Rolan Garosu.

Tenis 26.05.2015 | 13:00
Mekinro: Novak nije čovjek!

Drugi Gren slem sezone počeo je u nedelju, a upravo trofej na njemu fali Đokoviću u kolekciji sa najvećih turnira na svetu.

„Novak kao da nije čovek, kao da je nepobediva mašina. Ono što je najbolje, teško mi je da zamislim da bi uopšte neko mogao da ga pobedi“, rekao je Mekinro.

„Možda bi jedino mogao Rafael Nadal ili neki od krupnih igrača kojem je tog dana dobar dan, neko kao što je Izner. Ako urade nešto ludo sa svojim servisom. Ali, čak i tada, teško mi je da poverujem da neko može da ga dobije u tri seta. To su jedine mogućnosti kada bi mogao da izgubi“, dodao je Mekinro.

Na pitanje da li misli da bi pritisak osvajanja prvog Rolan Garosa mogao Novaku da pomogne ili odmogne, Mekinro je rekao:

„Mogao bi malo da mu odmogne. Ali, on je toliko dobar da to možda i neće ništa značiti, jer sam siguran da je spreman. Međutim, postoji mogužnost jer bi, naravno, trebalo da oseti da je sada trenutak kada bi trebalo da ga osvoji. I u to ne postoji sumnja“.

Što se tiče njegovog favorita za osvajanje drugog Gren slema sezone, Mekinro je jasan da bi ovo mogao da bude istorijski turnir.

„Novak ili Rafa, ne vidim da neko drugi ima šansu. Ali, ono što volim u tenisu je to da nikada niste sigurni pred ovakve velike turnire. Biće lepo videti da li će neko napraviti taj veliki korak. Potencijalno, ovo bi mogao da bude istorijski turnir. Ako Novak pobedi, imaće šansu da osvoji Gren slem. Svaki put kada se to desilo ili je neko dolazio blizu, sve je bilo uzbudljivije. Za mene je u ovom trenutku najzanimljivije“, rekao je Mekinro.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gojo

26.05.2015 11:15

Novak nije čovjek, Novak je nečovjek!

ODGOVORITE