RG: Halep se mučila, Kolšrajber lagano...

Brazilska teniserka Telijana Pereira prva se plasirala u drugo kolo Rolan Garosa, pobedom nad domaćom igračicom Fionom Fero. Treća teniserka sveta Simona Halep prošla je u drugu rundu Rolan Garosa, pobedom nad Ruskinjom Jevgenijom Rodinom u dva seta. Nemački teniser Filip Kolšrajber u dominantnom stilu je započeo takmičenje na Rolan Garosu, drugom Gren slemu sezone.

Tenis 24.05.2015 | 13:20
RG: Halep se mučila, Kolšrajber lagano...

Halepova, prošlogodišnja finalistkinja na drugom Gren slemu sezone, trijumf je ostvarila sa 7:5, 6:4, posle jednog sata i 15 minuta.

U drugom kolu, Halepovu očekuje susret sa pobednicom duela između Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni i Loren Dejvis iz Sjedinjenih Država.

Rumunska teniserka se mnogo mučila na startu takmičenja u Parizu. Iako je od početka susreta bila ta koja je imala prednost, Rodina je uspevala da se vrati. Halepova je posle 1:1 napravila dva brejka za 4:1, da bi joj Rodina odmah vratila jedan, a drugi baš kada je servirala za set. Međutim, Rumunka je sve dileme razrešila u naredna dva gema, koje je sigurno dobila.

I u nastavku je Rodina pružila veliki otpor trećoj teniserki sveta, a velika borba vođena je do 3:3. Tada su usledila tri brejka, da bi Halepova u desetom gemu iskoristila prvu meč loptu i zasluženo slavila.

Kolšrajber je na startu takmičenja u Parizu pobedio Japanca Goa Soedu sa 6:1, 6:0, 6:2, posle jednog sata i 26 minuta igre.

Odmah posle Nemca, dalje je prošao i Španac Roberto Bautista-Agut, koji je postavljen za 19. nosioca. Bautista-Agut je slavio protiv Florijana Majera iz Nemačke sa 6:3, 6:1, 6:3.

Bautista u narednom kolu izvesno čeka Čeha Lukaša Rosola, dok će Kolšrajberov rival biti jedan od Španaca – Alberto Ramos-Vinolas ili Pablo Anduhar.

Pereira je do trijumfa nad Francuskinjom, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, došla sa 6:3, 6:2, posle jednog sata i pet minuta igre.

U narednom kolu, Pereiru očekuje susret sa boljom iz duela Ruskinje Jekaterine Makarove i Luise Čiriko iz Sjedinjenih Država.

Malo poznata Brazilka je odigrala veoma dobar meč na startu drugog Gren slema sezone i lako stigla do prilike za trijumf. Feroova joj je čak uzvratila brejk baš kada je servirala za meč, ali Pereira joj nije dozvolila da se vrati u meč i već u sedmom gemu drugog seta ga je rešila u svoju korist.

Komentari / 0

Ostavite komentar