Ko će zamijeniti Danija Alvesa u Barsi?!

Barsa merka zamene za Alvesa: Vidal po meri, Pepov projekat je primamljiv! Braida želi Darmijana, Belerin se nameće... Slatke muke za katalonskog giganta...

Fudbal 24.05.2015 | 22:40
Ko će zamijeniti Danija Alvesa u Barsi?!

Posle mnogo prenemaganja, razmišljanja i konsultacija sa svojim agentima, Dani Alves je definitivno odlučio da na ljubavnu romansu sa Barselonom stavi tačku na kraju sezone i verovatno se posveti zarađivanju ogromne love u dresu Pari Sen Žermena, Monaka i klubova sa ogromnim novcem na bankovnom računu. Prema saznanjima dobro obaveštenog radija Kadena Ser Alves je svoju odluku predočio upravi novog prvaka Španije, koji se već neko vreme pripremao za ovakav scenario.

Samim tim, katalonski gigant sastavio je listu želja, u nadi da će se napraviti novi pun pogodak i dovesti desni bek za narednu deceniju. Favorit u sveskama sportskog direktora Arijeda Braide je najtraženiji italijanski bek - Mateo Darmijan.

Ovaj 25-godišnji reprezentativac Azura ove sezone odigrao je 30 mečeva u Seriji A i 12 u Ligi Evrope, četiri puta je tresao mreže, po dva u svakom takmičenju. Sa ugovorom koji mu ističe juna 2017. godine i kvalitetom koji pokazuje gotovo je nemoguće očekivati da će ostati u Torinu. Prema brojnim spekulacijama na Iberijskom poluostrvu, možda je i najbliži mestu na desnoj strani Barselone, jer je u pitanju izuzetno kvalitetan defanzivac, sa vrhunskim atletskim predispozicijama, a ujedno daje i veliki doprinos u realizaciji napadačkih zadataka.

Za njegove usluge već se interesuju Juventus, Inter i Milan, ali ako Barsa bude zapela, sigurno je da neće imati konkurenciju.

Darmijan je najveća Braidina želja, a navijači Barselone bi na mestu Danija Alvesa najradije voleli da vide još jednog igrača Sevilje - Aleksa Vidala!

Pre svega jer je, što bi narod rekao - naše gore list! Momak rođen u Kataloniji igra za sada najbolju sezonu karijere, a sve ono što je Sevilja uradila tokom ove sezone (na pragu Lige šampiona, u finalu Lige Evrope prim. aut.) zasluga je upravo 25-godišnjeg hitronogog beka. A na sve to, Vidal je prošao školu Barselone u sezoni 2000/01, ali je prvu seniorsku sezonu odigrao u Espanjolu.

Ako bi neko mogao da bude idealna zamena za Alvesa, onda je to definitivno Vidal! Njegova raznovrsnost u igri, brzina, dribling i kreativnost mu daju mogućnost da pokrije sve pozicije po desnoj strani terena, a uprkos tome što sa Seviljom ima saradnju do 2019. godine, teško je da će Andalužani biti imuni na bogatu ponudu Katalonaca.

No, Barselona ne prati samo šta se dešava po komšiluku, već strpljivo motri šta će heroj katalonskog velikana, Pep Gvardiola, napraviti od supertalentovanog Mičela Vajzera. U pitanju je dete Kelna, koje je šampion Nemačke kaparisao još 2012. godine i od njega Gvardiola polako pravi mašinu i igrača oko kojeg će se otimati cela Evropa.

Sa 21. godinom Vajzer dobija sve veće poverenje Bajernovog šefa struke, a ove sezone odigrao je 12 utkamica u Bundesligi, upisao jedan gol i podelio četiri asistencije. Nije loše za jednog klinca kojem je ovo prva ozbiljnija sezona u karijeri.

Interesantno, Vajzer je karijeru počeo u veznom redu, ali ga je Gvardiola „preobratio“ u desnog beka gde se snašao bolje nego što su mnogi očekivali. Mladom nemačkom reprezentativcu ugovor sa Bajernom ističe ovog leta, a kako saradnja još nije produžena, Barsa će pokušati to da iskoristi i kapariše dijamant koji tek treba da se bruši.

Na kraju, ostao je još jedan momak koji je prošao kroz ruke Barsinih trenera - Ektor Belerin (21). Prvotimac Arsenala se sasvim solidnim igrama ove sezone polako nameće svojim bivšim učiteljima, a njegova prednost u odnosu na sve ostale kandidate je ta što u dušu poznaje prilike na stadionu Kamp Nou.

Njegove napadačke sposobnosti i brzina omogućuju mu da kontroliše kompletna dešavanja po desnoj strani terena, a prema mišljenju brojnih ostrvskih medija Belerin bi mogao da postane jedan od boljih evropskih bekova u godinama koje dolaze. Time bi se nastavila tradicija dolaska igrača Arsenala u Barselonu, posle Seska Fabregasa, Tijerija Anrija, Tomasa Vermalena, Aleksa Songa, Aleksandra Hleba, Đovanija van Bronkhorsta, Marka Overmarsa i Emanuela Petija.

Ipak, na kraju ostaje samo jedan problem - suspenzija od strane FIFA, kojom Barselona ne može da registruje nove igrače do januara, ali može da ih kupi! Barselona će pokušati tokom narednih mesec dana da „skine“ ovu prepreku s grbače, kako bi osvežila tim za narednu sezonu. A brojna imena su u igri, posebno sada i kada je Ćavi obelodanio da odlazi...

Komentari / 0

Ostavite komentar