Karla čeka 150 milona u Milanu?!

Trener Reala je završio meč sa Hetafeom, mahnuo je navijačima i krenuo kući... Međutim, da li je baš tako?

Fudbal 24.05.2015 | 21:40
Karla čeka 150 milona u Milanu?!

Trofejni italijanski trener Karlo Anćeloti, posle osvajanja dugo čekane "La Decime" pre godinu dana, sinoć je najverovatnije poslednji put vodio Real Madrid kao trener, na zatvaranju sezone u kojoj nije osvojeno – ništa.

A, to se u Realu ne oprašta...

Upravo zato, nije čudo što je uvek Realu naklonjena "Marca", u danu utakmice sa Hetafeom, prvo predstavila Rafaela Beniteza kao savršenog čoveka, starog Madridistu, kao budućeg trenera slavnog kluba, a onda objavila da će se Anćeloti ovog leta vratiti u "svoj" Milan, klub za koji je igrao i koji je odveo do dve titule prvaka Evrope.

Naime, španski list iz pouzdanih izvora, sa naznakom "ekskluzivno", objavio je u subotu da je vlasnik Milana Silvio Berluskoni, koji je nedavno prodao dobar deo akcija kluba kontroverznom kineskom biznismenu "Gospodinu pčeli" (Mister Bee), spremio Anćelotiju platu od pet miliona evra godišnje i, naravno, ne samo to...

Da bi pridobio nazad trenera koji se proslavio vodeći neke druge "rosonere" od 2001. do 2009. godine, igrače sa pobedničkim mentalitetom i svetskom klasom, Berluskoni je u senku tog kluba spreman da uloži 150 miliona evra ovog leta, piše "Marca", a projekat rekonstrukcije trebalo bi da vodi upravo Anćeloti.

Ipak, Berluskonijeve raširene ruke možda neće dočekati povratnički zagrljaj starog prijatelja, jer... Nakon što se 2011. godine volšebno rastao sa Romanom Abramovičem i Čelsijem uprkos "duploj kruni" u sezoni 2009/10, Anćeloti se prema pisanju "Gazete delo Sport" nada povratku u Englesku i Premijer ligu, čekajući mogući zaokret u odnosima između Mančester junajteda i Luja van Gala.

Italijan smatra da bi u 56. godini, sa statusom trostrukog prvaka Evrope, prava stvar za njega bila – Junajted i navodno je spreman čak i da ode na odmor, čekajući da Van Gal zabrlja, kako bi on došao kao pravi, dosledni naslednik sera Aleksa Fergusona, jer je očigledno da Dejvid Mojes to nije bio, a mnogi sumnjaju da će to ikada biti Van Gal.

Vraćanje u Italiju, u ligu u kojoj je sve manje kvaliteta (ne računajući Juventus), za Anćelotija bi bio prelazak sa konja na magarca, piše "Gazeta", koja navodi i dodatni razlog za to.

Da "Marca" pričom o 150 miliona koji čekaju Anćelotija, zapravo, samo požuruje njegov odlazak iz Madrida, može da se nasluti i u izjavi samog Berluskonija, koji je javno priznao da razmišlja da u celosti proda klub "Mister Biju" i da odustane od fudbala, a Milan vodi od sredine 80-ih.

"Uložio sam mnogo novca u Milan, ako tako mogu da kažem. Uložio sam 1,6 milijardu evra. Sada, kada se ekonomija manja i moji poslovi polako jenjavaju, shvatam da nije moguće nastaviti u tom pravcu. Takođe, razlog za povlačenje mogao bi da bude i taj što je kapital potreban da bi se ostao kompetitivan na evropskom nivou, naglo skočio od kada je u fudbal ušao novac stečen prodajom nafte", pomenuo je Berluskoni arapske vlasnike u nekoliko klubova širom Evrope.

Dakle, španska i italijanska strana priče o senzacionalnom povratku Anćelotija u Milan nema skoro pa dodirnih tačaka, a vi izaberite koja vam je bliža.

Komentari / 0

Ostavite komentar