Video - NBA plej-of: Kavsi opet dobili Hokse u gostima za 2:0!

Najdominantniji igrač današnjice preuzeo ulogu plejmejkera i vodio Klivlend ka još jednoj pobedi u Džordžiji.

Košarka 23.05.2015 | 14:20
Video - NBA plej-of: Kavsi opet dobili Hokse u gostima za 2:0!

Prema do sada viđenom - Kavsi će se teško ovog proleća vratiti u Atlantu.

I u drugoj utakmici finalne serije, Klivlend je protekle noći pobedio u Filips areni. Praktično rutinski - 94:82.

Demar Kerol, prvi čuvar Lebrona Džejmsa, stisao je zube i zaigrao, uprkos povredi kolena. Hteo je da na taj način motiviše ceo tim. Međutim...

"Smatram da sam dovoljno elokventan, ali ponestaje mi superlativa da opišem šta Lebron radi na terenu", rekao je posle utakmice trener Klivlenda, harizmatični Dejvid Blat.

Kako ga je "Kralj" ponovo impresionirao?

U odsustvu povređenog Kajrija Irvinga, Džejms (30 god, 203 cm, 113 kg) preuzimao je ulogu plejmejkera, završivši utakmicu sa 11 asistencija. Prvih DEVET asistencija njegovi saigrači koristili su da pogode trojke. Primera radi, Iman Šampert (16 p) i Metju Delavedova (11 p) ubacili su po dve nakon Džejmsovih dodavanja.

Naravno, bio je i šuterski raspoložen (10/22 iz igre). Zapravo, počeo je da asistira tek kada je sakupio svojih 15 poena, nemilosrdno napadajući nespremnog Kerola. Roviti krilni igrač Atlante hrabro je "pao", ali nije imao način da zaustavi četvorostrukog MVP-a lige.

U prvom poluvremenu, Džejms je ubacio 17 poena. U drugom je dodao još 13 i stao nadomak "tripl-dabl" učinka, za koji mu je nedostajao samo jedan skok.

Kada je fenomenalni lider Klivlenda tako raspoložen, praktično ne postoje igrač i odbrana koji bi mogli da zaustave i njega i njegov tim. Stoga je pobeda Kavsa bila uveliko potvrđena i pre finiša. U jednom trenutku iznosila je i 20 poena.

Po četvrtinama, rezultat je bio: 21:26, 28:28, 17:30, 16:10.

"Koliko pomaže to što imam Lebrona u ekipi? Da li, uopšte, moram da odgovaram na to pitanje?", nasmejao se Blat na konferenciji.

Serija se sada seli u Klivlend, gde će naredni meč biti odigran u nedelju uveče. Da bi bila konkurentnija favoritu, Atlanta će morati mnogo bolje od onoga što je prikazala u drugoj utakmici, u kojoj su njeni najmanje loši igrači bili Denis Šreder (13 p), Horford, Tig i Korver (svi po 12).

Bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić igrao je 13 minuta za poraženi tim i postigao samo poen, uz pet skokova.

Lebron je u prvoj utakmici postigao 31 poen. Ove sezone, "napada" svoju treću titulu, prvu u istoriji Klivlenda.

Komentari / 0

Ostavite komentar