Zajednička sjednica Vlada do kraja juna

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, i Milorad Dodik, predsjednik RS, dogovorili su u petak u Beogradu da do kraja juna bude održana zajednička sjednica vlada Srbije i RS.

Republika Srpska 22.05.2015 | 19:30
Zajednička sjednica Vlada do kraja juna

Na sastanku je bilo riječi i o tome kako Srbija može da pomogne RS u stabilizaciji ekonomskih i socijalnih pitanja.

"Zaključili smo da nekoliko dana pred Vidovdan, odnosno kroz mjesec dana, u Beogradu bude održana zajednička sjednica dvije vlade, a dan ranije i Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i da se tada najkonkretnije moguće koncipiraju oblici saradnje u budućnosti", rekao je Dodik.

On je nakon sastanka rekao da premijer Srbije dobro poznaje prilike u RS, te da mu je jasno prenio stav Srbije da poštuje Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH, ali i jasno stavlja do znanja poziciju očuvanja i pomoći RS.

Dodik kaže da Srpska nije zadovoljna zbog ranijih razgrađivanja Dejtonskog sporazuma, odnosno oduzimanja nadležnosti Srpske i prenošenja na nivo BiH, te navodi da to nije pomoglo rastu BiH, već naprotiv.

"Stvara se atmosfera jedne nezajažljive aždaje koja je trebalo da proguta sve što se tiče Republike Srpske da bi, navodno, nahranila tu imaginaciju o BiH, kao da bi tada nešto bilo bolje", rekao je Dodik, navodeći da upravo razgradnja Dejtonskog sporazuma dovodi do sve teže situacije u BiH.

Dodik je pomenuo pomoć u poljoprivredi, kao što je snabdijevanje mineralnim gnojivima ili poljoprivrednim mašinama, a poseban akcenat je na tome da se zajednički osmisli reforma oblasti obrazovanja, jer dosadašnja, očigledno, ne daje rezultate kakve društvo očekuje.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

sirogojno

22.05.2015 17:36

Presjednik entiteta trebao bi s presjednikom Srbije da dogovara sastanak a bjela cizmica s Vucicem...a i to je sviranje k...u...samo trose narodne novce..

ODGOVORITE
Name

333

22.05.2015 17:36

Kad se tako lijepo izdogovaraste sta uradiste Vas dvojica sa Radisicem.Rece li mu predsjednik da ga Vucic izruci Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Pa

22.05.2015 17:46

Ovaj kvazi predsednik je vise u Srbiji neko u Bih. E Vucicu skim si Onakav si. Brzo si zaboravio da je jos doskora bio na strani Tadica.

ODGOVORITE
Name

miskovic

22.05.2015 17:57

Dogovaraju se da se Miskovicu dodjeli kljuc grada Banjaluke i da mu se plati odsteta za povredu casti i dusevne boli.

ODGOVORITE
Name

JA

22.05.2015 17:58

Ovaj Gos.Dodik je sve deblji,i Deblji,izgleda da mu nije bas lose!!!Ugoijo se BRE mnogo ovaj Covjek!!!Pozzz

ODGOVORITE
Name

Доктор

22.05.2015 18:22

У опкладу да ће тај дан Додик и Вучић свечано отворити зграду Миле Радишића и увести метел

ODGOVORITE
Name

Vidi ih

22.05.2015 18:36

Papak i politički pobačaj.

ODGOVORITE
Name

lili

22.05.2015 18:56

Bilo bi im pametnije da odrze sastanak putem video linka ako misle nesto korisno uraditi! Ovako samo prave trosak i maltretiraju ljude u logistici.

ODGOVORITE
Name

VINE TU

23.05.2015 07:13

Bilo bi logično da VINE TU-GLAVNI BAJA ima razgovor sa, kako on kaže političkim pobačajem, Predsjednikom Tomislavom Nikolić, a BIJELA ČIZMICA da kontaktira i dogovara sjednice Vlada sa Premijerom Aleksandrom Vučić. Ovaj susret je toliko minoran da gospodin Vučić nije htjeo niti izaći pred novinare, dakle, predstoji akcija popova da to poprave, jer putikanje VINE TUA-GLAVNOG BAJE nervira gospodina Vučića, jer čovjek ima preko glave svojih obaveza i poslova. Ovaj susret je iritantan za sve građane Republike Srpske, jer nisu pokazali volju da vrate kuma Radišića na izdržavanje zatvorske kazne, niti su voljni da procesuiraju kuma Škrbića koji je opljačkao zdravstvo Republike Srpske. Gotovo sam siguran da VINE TU-GLAVNI BAJA i BIJELA ČIZMICA neznaju šta rade, u velikom su bunilu, a poniženi i opljačkani građani od strane režima i kumova, ne maju više gdje nego na ulicu. Živi bili pa vidjeli!

ODGOVORITE