Zvezda će EL igrati u ''Pioniru''!

Crveno-beli zbog zauzetosti Kombank arene najbolje klubove Evrope sledeće sezone dočekivaće u Pioniru.

Košarka 24.05.2015 | 15:00
Zvezda će EL igrati u ''Pioniru''!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom utakmice kao domaćini u Evroligi igraće u dvorani Pionir.

Strateško opredeljenje rukovodstva crveno-belih poslednje dve sezone bilo da klub kao domaćin sve utakmice Evrolige igra u Kombank areni, ali zbog zauzetosti najveće dvorane u Srbiji, naredne takmičarske godine to neće biti ostvarivo.

Menadžment Kombank arene na adresu Zvezde dostavio je termine nekoliko događaja koji se poklapaju sa kalendarom Evrolige, pa će Crvena zvezda biti prinuđena da posegne za drugim rešenjem i dvoranu Pionir izabere kao domaći teren.

"Kombank arena će u jeku sledeće evroligaške sezone biti zauzeta praktično četiri meseca. Nisu tu u pitanju samo događaji već i opsežne pripreme koje se u dvorani moraju obaviti u te svrhe, a tu se pre svega misli na montažu i demontažu celokupne opreme. Postoji mogućnost da par utakmica budemo domaćini u Kombank areni, ali to će u velikoj meri zavisti i od rasporeda koji Evroliga bude odredila i koji će biti poznat nakon sastanka koji se tradicionalno održava u Berseloni u prvoj polovini jula", rekao je direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović i dodao:

"To će u velikoj meri negativno uticati na klupske finansije, jer smo od prodaje ulaznica za mečeve u Areni prihodovali značajna sredstva pa ćemo morati da pronađemo neki model da to nadomestimo. Nećemo u potpunosti odustati od Kombank arene, prijavićemo je kao rezervnu dvoranu, ali veliko je pitanje da li ćemo i koliko mečeva tamo moći da odigramo", podvukao je Ristović.

Komentari / 0

Ostavite komentar