Dodatna destabilizacija Srbije i Vučića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je posljednja odluka Haškog tribunala o obavezujućem nalogu za lidera radikala Vojislava Šešelja da se vrati u haški pritvor donesena s ciljem dodatne destabilizacije Srbije, njene Vlade i samog premijera Aleksandra Vučića.

Srbija 22.05.2015 | 17:20
Dodatna destabilizacija Srbije i Vučića

"Mislim da se ta saga o Šešelju nastavlja i da je njegovo puštanje iskorišćeno da se dodatno destabilizuje Srbija i izvrši atak na stabilnost vlasti premijera Vučića i njegovu ličnu poziciju", rekao je Dodik novinarima u Beogradu, komentarišući informacije iz Srpske radikalne stranke /SRS/ da je Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo da Šešelj najdalje do 26. maja bude vraćen u pritvor u Ševeningenu.

On je ukazao da su se takvi isti pokušaji mogli vidjeti i prema Republici Srpskoj kada su je željeli dodatno poniziti i dovesti u neugodnu poziciju.

Predsjednik Srpske konstatovao je da činjenica da je Šešelj proveo 12 godina u haškom pritvoru bez presude govori o tome o kakvoj je pravdi riječ.

"Tu niti ima sistema, niti pravde. Nemoguće je da držite čovjeka u pritvoru 12 godina i da ga tek osuđujete za propuste u radu u procedurama samog suđenja. Niste mu ništa dokazali od konkretnih stvari", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da nije bilo ni razloga da se izda ovaj obavezujući nalog, bez vidljivih termina o tome kada će u Hagu biti izrečena presuda Šešelju, već je to dodatni pritisak na samu Srbiju i pokušaj destabilizacije te države i samog Vučića.

"To sam imao priliku da doživim i preživim u ranijim periodima i znam kako to izgleda", rekao je Dodik.

On je istakao da ta spirala udara i poniženja koji dolaze od nekih međunarodnih faktora prema ukupnom srpskom narodu ne prestaje.

Dodik je rekao da ti faktori uvijek iz arsenala izvuku neke stare metode, za koje se mislilo da su zaboravljene i da su prošle.

"Naravno da nisu zaboravljene, niti su prošle", rekao je Dodik.

Član Predsjedničkog kolegijuma SRS-a Miljan Damjanović izjavio je Srni da ima pouzdane informacije da je odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala da lider SRS najdalje do 26. maja bude vraćen u pritvor u Ševeningenu već stigla na adresu u Nemanjinoj.

Služba za saradnju sa medijima Haškog tribunala nije mogla danas da potvrdi informaciju da je Žalbeno vijeće tog suda donijelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovim povratkom u pritvorsku jedinicu Tribunala.

Ni Ministarstvo pravde Srbije nije dobilo nikakav dopis koji bi se odnosio na Šešelja i njegov eventualni povratak u Hag.

Šešelj se na privremenoj slobodi, na koju je pušten zbog lošeg zdravstvenog stanja, nalazi od 14. novembra. On se u Srbiju vratio neosuđen, nakon 11 godina provedenih u pritvoru. Šešelj je više puta ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u Hag.

Izvor: SRNA

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

abc

22.05.2015 15:38

Ahahaha Dodo du.....ac Sad ti nije Vucko, pobacaj?

ODGOVORITE
Name

Nikolić Tomo

22.05.2015 16:10

Aj bre što ovaj bosanac lupa.

Name

BL

22.05.2015 15:41

Boli me!

ODGOVORITE
Name

LOJO

22.05.2015 15:51

JA PUSTEN DA SE LIJECI TO JE TACNO. A NE DA RADI ONO STO JE RADIO I PRIJE.

ODGOVORITE
Name

abc

22.05.2015 16:23

On o Seselju prica. Sta ti je sa kumom Radisicem je li se sa tobom vraca...

ODGOVORITE
Name

Чичамича

22.05.2015 16:50

Да ли је ово изјава истог оног Милорада Д. из 1998,99...У то време био је спреман да многе хапси и у Хаг шаље а сад??

ODGOVORITE
Name

777

22.05.2015 17:36

Ovaj Dodik je definitivno veliki dvoličnjak kakve izjave je iznosijo i ptice na grani znaju sve protiv Republike Srpske i haških optuženika a sad sve radi drugačije nije njemu lako.

ODGOVORITE
Name

Mirjana

22.05.2015 21:15

Mile,kad ti odeš neće Niko zakukat za tobom

Name

Od nista nema nista

23.05.2015 06:57

Ima jedna narodna izreka,koja kaze:"ako nisi u mogucnosti da neprijatelja pobedis,onda mu se pridruzi".Pitam se,sta ce covek ako u obzir ne dolazi ni pridruzenje, ni pobeda, ni pomirenje,ni oprost,jednostavno nista?

ODGOVORITE