Milinković odgovara na optužbe da igra bez napadača!

Neka mi neko objasni šta je Grbić ako nije špic! Ko kaže da ne smem da zamenim Babovića? „Pobogu, Partizan uvek igra na protivničkoj polovini terena“, kaže trener crno-belih i dodaje da je stvar ukusa hoće li se u završnici akcija pojaviti s jednim ili dvojicom klasičnih napadača.

Fudbal 23.05.2015 | 20:00
Milinković odgovara na optužbe da igra bez napadača!

Vreme za opravdanja. A Zoran Milinković je pokušao da objasni neobjašnjivo, te se i dalje drži stava da je Petar Grbić - špic.

Iako je povremeni crnogorski reprezentativac krilni vezista koji je, otkako je doveden u Humsku, uvek igrao na sredini terena, a tek dolaskom Milinkovića pomeren u napad. S tim da taj eksperiment nijednom do sad nije dao rezultat kakav su crno-beli očekivali, pa su oba „jaka“ meča u prolećnoj sezoni (148. večiti derbi i finale Kupa) na Marakani završili bez datog gola.

Milinković, ipak, ne odustaje.
„Ako Grbić nije špic, neka mi neko objasni šta je?! Ljudi, vi koji ga do sada niste viđali na sve tri pozicije u napadu, javite se! Javnost ima pravo na mišljenje, mi smo videli utakmicu ovako. I dobro je otvorili, sad...“, kaže trener Partizana u razgovoru za Sportski žurnal, analizirajući poraz od Čukaričkog (0:1) u kome je opet igrao bez klasičnog napadača „Pobogu, Partizan uvek igra na protivničkoj polovini terena! Najvažniji je broj igrača koji se pojavljuje u završnici akcija, sa jednim ili dvojicom klasičnih napadača u postavci – stvar ukusa“.

Na taj način propuštena je šansa da Parni valjak osvoji duplu krunu.
„Poraz nam je mnogo teško pao. Posle titule, želeli smo i trofej u kupu. Nismo, uspeli, nažalost... Tim koji smo izveli zaslužio je šansu, izneo je prvenstvo, složićete se – odigrao dobro protiv Crvene zvezde. Primili smo gol posle grube greške, duge lopte, takve stvari se dešavaju u fudbalu“.

Milinkoviću se zamera i na utisku da nije uspeo da održi tenziju među igračima, da ih „zategne“, jer su od meča u Kruševcu, kad su matematički potvrdili osvajanje prvenstva, glavama praktično na odmoru.

„Ima od svega po malo. Kategorički, ne mogu da kažem ni da jesu, ni da nisu... Dosta vremena smo proveli u karantinu, analizirali... Protiv Novog Pazara smo, uostalom, odmorili pola tima. Nikad ništa loše ne bih rekao o igračima, zajedno smo osvojili titulu. Oni su šampioni Srbije! Poštujem sve što smo uradili otkad sam trener Partizana“.

Među kritičarima provejama i mišljenje da šef struke Partizana daje neograničen kredit zameniku kapitena Stefanu Baboviću, koji je od njegovog dolaska samo jednom napustio teren pre kraja utakmice (protiv Spartaka), pa deo navijača smatra da Milinković ne sme da ga zameni i kad igra ispod svojih mogućnosti.
„Ko to kaže? Izuzetno poštujem Stefana, imali smo fantastičnu saradnju i ranije. Lucidan, igrač poteza. Da su prošle makazice Babović bi bio junak“, podseća za Žurnal trener crno-belih na šansu iskusnog veziste u nadoknadi vremena finala Kupa Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar