Noletu za rođus - Rafa; Rafi za rođus - Nole!

Novak Đoković i Rafael Nadal trebalo bi da se sudare 3. juna u četvrtfinalu Rolan Garosa, na dan kada će Nadal napuniti 29 godina.

Tenis 24.05.2015 | 14:40
Noletu za rođus - Rafa; Rafi za rođus - Nole!

U petak, 22. maja, na 28. rođendan Novaka Đokovića, žrebom je odlučeno (a, za to je postojalo 25 odsto šansi da se dogodi) da će se u četvrtfinalu Rolan Garosa prvi na svetu sastati sa šestim nosiocem i devetostrukim prvakom Rafaelom Nadalom.

Naravno, pod uslovom da obojica pre toga prođu prvo, drugo, treće kolo i osminu finala.

Ispostaviće se da je muško četvrtfinale za gornju polovinu žreba zakazano za 3. jun, a to je dan kada će Nadal napuniti 29 godina!

Slučajnost ili ne, tek na Rafin rođendan moguće je ćemo gledati 44. okršaj dvojice sjajnih tenisera u kojem će "Broj 1" pokušati da dođe do 21. pobede i, što je još važnije, prve nad Nadalom na Rolan Garosu posle šest poraza od 2006. do 2014.

Od čega su dva bila u finalima, tri u polufinalima i jedno u četvrtfinalu, baš te 2006. kada su se Nadal i Đoković sastali prvi put, a naš as predao posle dva seta.

Hoće li se Nadal radovati poklonu koji je dobio ili će mu presesti rođendanska žurka, ostaje da vidimo. Šanse za to možda nikada nisu bile veće, jer će Novak u potencijalni duel sa Rafom na "Filip Šatrijeu" ući sa pet pobeda u poslednjih šest mečeva sa velikim rivalom.

Đoković je ove sezone osvojio prvi gren slem, Australijan Open, zatim sva četiri Mastersa na kojima je nastupao, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo i Rim, dok Nadal prvi put u poslednjoj deceniji nije osvojio nijedan turnir na šljaci uoči Rolan Garosa.

Dva na kojima Đoković nije igrao, Madrid i Barselonu, osvajali su Endi Marej i Kei Nišikori.

Komentari / 0

Ostavite komentar