JSL: Partizan sa bebama protiv Borca! Ali stvarno!

Na utakmicu protiv Borca u Čačku, trener Partizana Zoran Milinković vodi i trojicu kadeta! Partizan nema napadača u seniorskom timu - Šaponjić sa reprezentacijom, Kojić povređen. "Teška je Partizanova majica...". A odmor za igrače!?

Fudbal 23.05.2015 | 13:20
JSL: Partizan sa bebama protiv Borca! Ali stvarno!

Partizan je osvojio titulu prvaka Srbije, izgubio je u finalu kupa. Nije baš lako u koži trenera Zorana Milinkovića koji treba da:

- motiviše igrače za poslednju utakmicu u prvenstvu protiv Borca u Čačku kojem gori pod nogama da izbegne baraž;

- da podigne ekipu posle poraza u finalu Kupa Srbije (u sredu od Čukaričkog 0:1);
- da napravi tim koji će se suprostaviti čačanskim "zebrama", jer nema "pola" ekipe!

Kako?

Ivan Šaponjić i Andrija Živković su već na Novom Zelandu sa omladinskom reprezentacijom Srbije. Nemanja Kojić je povređen, baš kao i Vladimir Volkov. Darko Brašanac je dobio pravo na kraći odmor, jer ga odmah očekuju pripreme sa mladom reprezentacijom (do 21 godine) za završni turnir Evropskog prvenstva (a možda neće biti jedini igrač). Stariji igrači, poput Saše Ilića i Nikole Drinčića, ističe Milinković, zaslužili su odmor posle naporne i složene sezone...

Dakle, prvo što upada u oči pred meč sa Borcem u nedelju je - Partizan nema napadača!

Igrao je Milinković bez napadača protiv Crvene zvezde (što je bila dobra taktika, jer su crno-beli sve kontrolisali u "večitom derbiju"), a isto je želeo da ponovi protiv Čukaričkog u finalu Kupa. Nije mu se isplatilo. Pokušao je sa Kojićem u drugom poluvremenu, ali je učinak napadača bio mizeran. Uz to se Kojić i povredio.

Milinković je stoga, ali i zbog stare prakse u Partizanu posegao za školskim pogonom - u Čačak idu trojica kadeta!

"Postoji mogućnost da protiv Borca promovišemo nove klince. Povešćemo trojicu kadeta (dvojica 1998. i jedan 1999. godište) i sva trojica su reprezentativci. To su: Miloš Kukolj, koji igra na poziciji špica, Jovan Mišić - vezni igrač i Strahinja Bošnjak, mlađi kadet, koji igra na mestu levog štopera. Ove godine smo promovisali Šaponjića, potom Lukića, a ako se ukaže prilika možda će zaigrati i jedan od pomenute trojice", rekao je trener Partizana.

Izostanak napadača u startnoj postavi u meču protiv Čukaričkog nešto je što se najviše zamera Milinkoviću, a on na to kaže da treba pogledati i analizirati celokupnu situaciju sa kojom se suočio i dodaje: "Videćemo ko će biti klasična ili neklasična 'devetka', moramo da vidimo ko će biti u napadu protiv Borca".

Sve u svemu, kadrovsko stanje u Partizanu pred gostovanje Borcu nije dobro. Uz to, ovaj momenat Milinković naziva neprijatnim.

"Pre svega, zato što smo poraženi u finalu kupa... juče je u svlačionici bio muk. Uz to, Borac je opterećen borbom da izbegne baraž za opstanak u Superligi, a na sve to kadrovska situacija nije dobra. Ipak, uprkos svemu tome, verujem da ćemo smoći snage da sve to prevaziđemo i imamo dobru reakciju i prikažemo dobru igru", kaže trener Partizana.

Kako motivisati igrače u ovom trenutku?

"Nije lako. Nije nam bilo lako ni posle Kruševca, protiv Novog Pazara. Teška je Partizanova majica i momci koji izađu na teren da na najbolji način predstave i klub i sebe", odgovorio je Milinković.

Milinkovićeve kadrovske muke neće biti završene gostovanjem u Čačku.

Mnogi fudbaleri Partizana igraju u raznim reprezentacijama. Već smo pomenuli da su Šaponjić i Živković sa omladinskom reprezentacijom, mladu reprezentaciju (igrači do 21 godine) očekuje završnica EP, a pripreme počinju 1. juna, uz to igraju i A timovi (Bandalovski će dobiti poziv iz Bugarske, Branko Ilić je već dobio poziv iz Slovenije), a termini su 7-8. i 12. jun.

"Ovo je specifična situacija. Partizan će početi pripreme 15. juna... Ta deca, ti igrači imaju pravo na odmor", jada se Milinković svestan da teško može nešto da promeni.

Dakle, pitanje je ko će sve biti na raspolaganju Milinkoviću kada počnu pripreme i sa kim će raditi tokom leta za ono što crno-bele očekuje - kvalifikacije za Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar