RG: Mnogo teško za Anu, Jeleni je malo lakše!

Ana Ivanović igraće sa Jaroslavom Švedovom u prvoj rundi Rolan Garosa, dok će Jelena Janković čekati svoju rivalku iz kvalifikacija.

Tenis 22.05.2015 | 15:20
RG: Mnogo teško za Anu, Jeleni je malo lakše!

Aleksandra Krunić na startu takmičenja sastaće se sa Julijom Putincevom, dok će Bojana Jovanovski za suparnicu imati Lesju Curenko.

Ivanovićeva nije imala sreće na startu Švedova jeste 65. na svetu, ali je nedavno igrala finale u Bogoti i u dva navrata je igrala četvrtfinale Rolan Garosa (2007, 2010). U drugom kolu Anu čeka bolja iz meča Doi – Cetkovska, a dalje su joj projektovane suparnice Karolin Garsija, od koje je izgubila tri puta ove sezone, Jekaterina Makarova i Simona Halep.

Posle duela sa kvalifikantkinjom, Jelenu čeka pobednica okršaja Falkoni – Arkanjoli, potencijalna rivalka u trećem kolu joj je Karolina Voznijacki, a zatim bi trebalo da je čeka Medison Kiz, koja doduše nije u najboljoj formi i muči se sa povredom.

Ako prođe Putincevu, trenutno 105. teniserku sveta, Krunićeva će se u drugom kolu sastati sa Jelinom Svitolinom ili Janinom Vikmajer.

Bojana Jovanovski dobila je jedini meč sa Lesjom Curenko, 2012. godine u Bakuu, a Ukrajinka je trenutno 67. na svetu. Ako uspe da je savlada, Bojanu će u drugom kolu čekati Karolin Garsija, što znači da postoji mogućnost da u trećoj rundi vidimo srpski derbi.

Srpkinje u prvom kolu Rolan Garosa:
Ana Ivanović – Jaroslava Švedova
Aleksandra Krunić – Julija Putinceva
Jelena Janković – kvalifikantkinja
Bojana Jovanovski – Lesja Curenko

Projektovani parovi četvrtfinala:
Serena Vilijams – Karolina Voznijacki
Judžini Bušar – Petra Kvitova
Ana Ivanović – Simona Halep
Marija Šarapova – Karla Suares Navaro

Komentari / 0

Ostavite komentar