RG: Auuu!!! Nole - Rafa u 1/4-finalu!!!

Održan je žreb za Rolan Garos. Novak Đoković - Rafael Nadal već u četvrtfinalu!? Da, tako je "hteo" žreb za ovogodišnji Rolan Garos. Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se sa Jarkom Nieminenom iz Finske u prvom kolu Rolan Garosa.

Tenis 22.05.2015 | 14:20
RG: Auuu!!! Nole - Rafa u 1/4-finalu!!!

U danu kada slavi 28. rođendan, želja se nije ispunila Đokoviću - u 11. pokušaju da osvoji najveći turnir koji mu nedostaje, moraće preko devetostrukog šampiona već u četvrtfinalu!

Znalo se i pre početka žreba da će Nadal, kao sedmi teniser sveta, nekome biti "nagazna mina" i pre polufinala, a put ga ne bi naveo na prvog nosioca Đokovića, da se veče pre žreba šesti na svetu Miloš Raonić nije povukao zbog povrede.

Tako je Nadal postao šesti nosilac i upao u Đokovićevu četvrtinu žreba! Rafa vodi 23:20 protiv Noleta, ali je naš as i najbolji sportista sveta u 2014. godini, dobio pet od poslednjih šest okršaja, računajući i neke važne mečeve na zemljanoj podlozi.

Prošle sezone, Nadal je doživeo nekoliko neugodnih poraza od Đokovića (baš kao i ove), ali je uspeo da se konsoliduje i odbrani "svoj" Rolan Garos na kojem je u deset prethodnih sezona doživeo samo jedan poraz, 2009. od Robina Soderlinga.

Na pariskoj šljaci, Španac je šest puta pobeđivao Srbina, dva puta u finalima, tri puta u polufinalima i jednom u četvrtfinalu... Upravo zbog toga, bez trunke lažne skromnosti iako ove sezone igra fantastično, Novak je uoči žreba rekao da se nada da ga put neće navesti na Nadala, koji prvi put u karijeri ide na "Filip Šatrije" bez da je osvojio bar JEDAN turnir na šljaci.

Gde god se pojavio ove sezone na šljaci (Monte Karlo, Rim) i ne samo na šljaci, Đoković je osvojio titulu, a ona u Madridu, kada se Novak odmarao, pripala je Endiju Mareju koji je u finalu savladao Nadala. Rafa nije uspeo da osvoji titulu čak ni u Barseloni, gde je trijumfovao Kei Nišikori.

Ali, biće đavolski teško pobediti ga na Garosu...

Marej takmičenje na Rolan Garosi počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga u drugom kolu isečekuje duel sa Vasekom Pospišilom ili Žoaom Sousom, a na putu do četvrtfinala verovatno će se sastati sa Davidom Fererom.

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga verovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi pre polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Rafael Nadal, koji je postavljen za šestog nosioca,na startu turnira igraće protiv Francuza Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala je Bugarin Grigor Dimitrov.

U projektovanom polufinalu Đoković bi se sastao sa Marijem, a Rodžer Federer sa Tomašom Berdihom.

Prvi teniser sveta na startu će se sastati sa sa Jarkom Nieminenom iz Finske. Novak je dobio četiri od pet okršaja sa Fincem, uključujući i poslednji, pre dve godine u Monte Karlu (6:4, 6:3).

U drugoj rundi Novak će igrati sa boljim iz duela Žil Miler – Paolo Lorenci, a pre očekivanog četvrtfinala sa Nadalom projektovani protivnici su mu Bernard Tomić i Kevin Anderson.

Rafael Nadal na startu za rivala ima 304. tenisera sveta, 18-godišnjeg Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom – levorukim Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala jeste Grigor Dimitrov.

Endi Mari počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga čekaju Pospišil ili Sousa, a na putu do četvrtfinala sa Davidom Fererom trebalo bi da mu se nađu i Nik Kirjos i Džon Izner.

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga verovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi pre polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Filip Krajinović nije imao sreće sa žrebom, pošto će na startu igrati sa 17. nosiocem Davidom Gofanom, od kojeg je izgubio u jedinom okršaju u Sheveningenu prošle godine. Belgijanac je igrao četvrtfinale u Rimu, a u Parizu je pre tri godine stigao do osmine finala.

Viktor Troicki postavljen je za 31. nosioca i na startu će igrati sa Jan-Lenardom Štrufom, 196 cm visokim Nemcem koji je trenutno 98. na ATP listi. Biće to njihov prvi međusobni susret, a ako pobedi, Troickog u drugom kolu čekaju Boleli ili Darsis. Projektovani rival u trećem kolu mu je David Ferer.

Dušan Lajović brani četvrto kolo od prošle godine, a na početku će igrati sa Maksimom Gonsalesom, od kojeg je izgubio prošle godine u Rimu. Gonsales ima 31 godinu, trenutno je 115. na svetu, a ako uspe da ga prođe, Lajovića u drugom kolu najverovatnije čeka Stan Vavrinka.

Srbi u prvoj rundi:
Novak Đoković – Jarko Nieminen
Dušan Lajović – Maksimo Gonsales
Filip Krajinović – David Gofan
Viktor Troicki – Jan-Lenard Štruf

Projektovani parovi četvrtfinala:
Novak Đoković – Rafael Nadal
Endi Mari – David Ferer
Kei Nišikori – Tomaš Berdih
Rodžer Federer – Stan Vavrinka

Komentari / 0

Ostavite komentar