I Knez u finalu „Evrosonga”!

U drugoj polufinalnoj večeri takmičenja za „Pesmu Evrovizije” za finale u subotu plasirali su se: Litvanija, Poljska, Slovenija, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Azerbejdžan, Letonija i Izrael

Zabava 22.05.2015 | 07:40
I Knez u finalu „Evrosonga”!

U dvorani “Štathale” u Beču večeras je održano drugo polufinale jubilarnog 60. “Evrosonga”. Na grandioznoj sceni nastupili su učesnici iz 17 država, a u subotnje veliko finale plasirali su predstavnici deset zemalja – Litvanije, Poljske, Slovenije, Švedske, Norveške, Crne Gore, Kipra, Azerbejdžana, Letonije i Izraela.

Drugo polufinalno veče otvorio je duet iz Litvanije Monika Linkit i Vajdas Baumila s pesmom “This time”. Efektan i upečatljiv nastup imao je i crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez kojeg je u finale odvela pesma “Adio”, srpskog kompozitora Željka Joksimovića. Sjajnom baladom sa etno elementima i prepoznatljivim autorskim pečatom ovog muzičara, koji je dobro poznat evrovizijskoj publici, Knez je oduševio publiku u punoj dvorani.

Pesmom brzog ritma “Golden boy” posetioce u “Štathali” dobro je “prodrmao” Izraelac u zlatnim cipelama Nadav Gueđ, kome se takođe posrećilo da još jednom zapeva na evrovizijskoj sceni. Najmlađi predstavnici u istoriji “Evrosonga” Anita Simončini i Mišel Perniola iz San Marina predstavili su se romantičnom numerom “Chain of Light”. Simpatična Anita je prošle godine učestvovala na dečjem “Evrosongu”, a sada se našla na velikoj evrovizijskoj sceni, ali ne i u završnici takmičenja.

Briljirao je i jedan od najvećih favorita ovogodišnjeg “Evrosonga” Šveđanin Mons Zelmerov koji je prošlog vikenda boravio u Beogradu.Ovaj talentovani i harizmatični pevač, koji u svojoj zemlji važi za velikog zavodnika, pevao je pesmu “Heroes”. Potpuno očekivano u finalu se našao i sjajni slovenački duet “Maraja”, koji čini bračni par Marjetka i Rej. Oni su nastupili sa slušalicama na ušima po čemu su prepoznatljivi, a publiku su podigli na noge pesmom “Here for you”. Poslednja je na scenu izašla Poljakinja Monika Kušinska koja je pevala u ime ljubavi, baš kao što nosi naziv njene pesme “In the name of love”. Mada je imala saobraćajnu nesreću koja ju je prikovala za invalidska kolica, to je nije obeshrabrilo da nastavi da se bavi pevanjem.

Učesnicima koji su se večeras plasirali u finale, u završnici “Evrosonga” pridružiće se i predstavnici deset zemalja iz prvog polufinala. To su Srbija, Albanija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija i Belgija. U finale direktno su se plasirali predstavnici čuvene petorke- Italije, Španije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije, kao i prošlogodišnji pobednik Austrija, a po prvi put na “Evrosongu” se takmiči i Australija.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar