BiH - Izrael: Bezbjednost na 1. mjestu!

Čelnici FS BiH razgovarali sa predstavnicima nadležnih sigurnosnih organa o organizacije utakmice kvalifikacija za EURO 2016, koja će 12. juna biti odigrana u Zenici, sa posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca.

Fudbal 22.05.2015 | 17:40
BiH - Izrael: Bezbjednost na 1. mjestu!

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) danas je održan sastanak u vezi sa sigurnosnim aspektom organizacije predstojeće kvalifikacione utakmice visokog rizika za EURO 2016, koju će Bosna i Hercegovina igrati protiv Izraela 12. juna u Zenici.

Čelnici FS BiH razgovarali su sa predstavnicima nadležnih sigurnosnih organa različitih nivoa. Na sastanku su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije i organizacije utakmice, sa posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca.

"Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama. U tom smislu, biće definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi bio blagovremeno spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način", ističu iz FS BiH, dodavši:

"FS BiH će u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i bezbjednonosne aktivnosti u vezi sa mečom 'na Bilinom Polju'", navodi FS BiH.

Bosna i Hercegovina je u dosadašnjih pet utakmica osvojila isto toliko bodova, dok je Izrael sa četiri boda više na trećem mjestu koje vodi u baraž za odlazak na prvenstvo Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar