Niko želi treću pobjedu zaredom u Monaku!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pokušaće u nedelju da ostvari treću uzastopnu pobedu u Monte Karlu.

Ostali sportovi 22.05.2015 | 17:20
Niko želi treću pobjedu zaredom u Monaku!

Rozberg je trijumfovao na Katalunji pre dve nedelje, pa želi novim trijufom u Monaku da se dodatno približi lideru Formule 1, timskom kolegi Luisu Hamiltonu.

U trku u Monaku, zemlji gde je odrastao, Rozberg ulazi sa mnogo samopouzdanja posle pobede u prošloj trci u Španiji.

Nemac je pobedio u poslednje dve trke u Monte Karlu, a tokom kvalifikacija prošle godine sukobio se sa Hamiltonom, koji ga je optužio da ga je namerno ometao.

Tada je počeo sukob dvojice Mercedesovih navijača koji je trajao do kraja sezone, u kojoj je Britanac u poslednjoj trci u Abu Dabiju osvojio šampionsku titulu.

Njihov odnos se malo poboljšao ove sezone, pošto je Hamilton čestitao Rozbergu pobedu u Španiji. Britanac sada ima 20 bodova prednosti u generalnom plasmanu.

"Videli smo kako se prošle godine menjala prednost Hamiltona i Rozberga i mislim da će isto biti i ove sezone. Oni su psihički jaki, otporni i mrze da gube", rekao je direktor motosporta u Mercedesu Toto Volf.

Pre trke u Španiji, na kojoj je Rozberg iskoristio pol poziciju i pobedio, Hamilton je pobedio na tri uzastopne trke i imao je četiri pol pozicije.

Hamilton je pre trke u Monte Karlu potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Mercedesom, po kojem će u Formuli 1 ostati do 2018. godine.

On je na poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere Hamilton je ostvario 36 pobeda.

Komentari / 0

Ostavite komentar