Video: Mateus Bajernu - Vratite mi moju kopačku!

Legenda nemačkog fudbala otvorio je novi "rat" sa bavarskim klubom.

Fudbal 19.05.2015 | 13:00
Video: Mateus Bajernu - Vratite mi moju kopačku!

Lotar Mateus (54) nosio je dres Bajerna 12 sezona (1984-88, 1992-2000), u njemu odigrao više od 300 ligaških utakmica i osvojio sedam titula, dve evro titule, kao i tri kupa.

Iako je blistavom karijerom stekao status apsolutne legende i Nemačke i Bajerna, sa gigantom iz Bavarske godinama nije u dobrim odnosima. Naprotiv.

Primera radi, dve godine posle svoje oproštajne utakmice, organizovane 2001, nekadašnji trener Partizana tužio je klub sa Alijanc arene, tvrdeći da je bio oštećen za 500.000 evra.

Bajern mu je "uzvratio" izostavljanjem njegovog imena sa spiska zvanica tradicionalnih klupskih proslava, kakva je bila i revijalna utakmica "Zvezde Bajerna - Zvezde Mančester junajteda", organizovana prošle godine.

Ove nedelje, sportski mediji pišu o novoj epizodi tog sukoba.

Lotar Mateus traži da mu muzej Bajerna vrati pozlaćenu kopačku, koju je nosio u finalu Svetskog prvenstva 1990. godine i koja je ušla u istoriju svetskog fudbala.

Ta kopačka, koja je nekoliko decenija eksponat, sprečila ga je da izvede odlučujući jedanaesterac pet minuta pre kraja, jer je otpao jedan krampon. Umesto Mateusa, lopti je prišao Andreas Breme, pogodio i uveo Nemce u istoriju.

Mateusov predstavnik Vim Fogel potvrdio je da je njegov klijent podneo taj zahtev i da zahteva kopačku nazad.

"Tačno je. On samo traži ono što je i poklonio muzeju", objasnio je Fogel.

Komentari / 0

Ostavite komentar