LŠ: Mesi ponizio učitelja Pepa i njegov Bajern!

Barselona je veliki klub, Bajern je veliki klub, ali samo jedan ima Mesija.

Fudbal 06.05.2015 | 23:00
LŠ: Mesi ponizio učitelja Pepa i njegov Bajern!

Barselona – Bajern Minhen.

Četvorostruki protiv petostrukog prvaka Evrope.

Ponos Katalonije protiv mašine iz Bavarske.

Dva nekadašnja saigrača i prijatelja, jedan protiv drugog. Prvi u nameri da postane legenda Barse, drugi uveliko najveći trener tog kluba u istoriji, sada predvodnik neke druge imperije.

Ali, samo jedan od ta dva tima u svojim redovima imao je Lionela Mesija!

Golovima i asistencijom jednog od najvećih fudbalera koji se rodio na ovoj planeti:

Barselona – Bajern Minhen 3:0 (0:0) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona za sezonu 2014/15.

Strelci: Mesi u 77. i 80, odnosno Nejmar u 93. minutu.

Ovaj fudbalski vanzemaljac rešio je utakmicu u trenutku u kom trener Barselone Luis Enrike prosto nije znao kog fudbalera iz veznog reda da izvuče s terena, jer je Barsa polako, ali očigledno, postajala žrtva nestvarnog presinga kojim je dočekala sastav Pepa Gvardiole u prvom poluvremenu.

To je funkcionisalo do 60. minuta, ali za tih sat vremena Manuel Nojer bio je apsolutni pobednik u duelima sa Luisom Suarezom, Nejmarom i Danijem Alvešom, pa je sve počinjalo da liči na čuveni bokserski okršaj od 30. oktobra 1974. godine u Kinšasi, Zair, u kom je Mohamed Ali smireno puštao Džordža Foremana da ga udara, udara, i udara, a onda, kada je šampionu nestalo snage, završi posao u jednoj rundi.

Tačnije osmoj.

Ali, ovo nije bila fudbalska reinkarnacija meča "The Rumble in the Jungle", samo zahvaljujući Mesiju!

Sa pozicije koja ga je stvorila, i sa koje je nepotrebno godinama bežao u sredinu, Mesi je rutinski rešio dve situacije za manje od četiri minuta koliko je 1986. godine trebalo njegovom slavnom zemljaku Dijegu Armandu Maradoni da sruši Engleze.

Prvu, nakon što je Dani Alveš uzeo loptu neopreznom Bernatu, najbolji fudbaler Barselone svih vremena rešio je udarcem levom nogom, sa 18 metara, u bliži ugao. Nojer nije mogao ništa.

Nije se ni stišala buka, a veliki radnik i znalac Ivan Rakitić poslao je Mesija u vatru, a sa istog mesta odakle je savladao Nojera, Argentinac je umesto šuta opalio dribling od kog je Džerom Boateng pao na zemlju kao da ga je pogodio metak pravo u čelo, a onda je Nojer ponovo položen na patos – lobom!

Da zna sve o fudbalu, baš sve, Mesi je dokazao u 93. minutu kada je asistirao Nejmaru za treći gol!

Bastijan Švajnštajger prepoznao je opasnost i grubo faulirao Luisa Suareza, ali nije zaustavio akciju, u kojoj je jedan pas Mesija povezao sa golom Nejmara, koji je rutinski probacio loptu ispod već poraženog Nojera.

Koliko se i Gvardiola pogubio na kraju, govori podatak da je Bajern kod poslednjeg gola Barselone imao samo JEDNOG igrača na svojoj polovini - Benatiju. Kao da je 0:2 i 0:3 pred revanš isto...

Kakav nokaut!

Komentari / 0

Ostavite komentar