Nemoralni pokušaji revizije istorije

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da su potpuno neprihvatljivi, nemoralni i veoma opasni pokušaji revizije istorije i rehabilitacije nacizma, jer se time svijet gura u nove sukobe.

Svijet 05.05.2015 | 13:05
Nemoralni pokušaji revizije istorije

U telegramu učesnicima konferencije posvećene ulozi koju su imale SSSR i Kina u pobjedi nad nacističkom Njemačkom i Japanom, ruski predsjednik je istakao da je sjećanje na 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu od posebne važnosti za Rusiju i Kinu, jer su narodi obje zemlje pretrpjeli najteže gubitke u borbi protiv nacizma i militarizma.

"Za nas su potpuno neprihvatljivi cinični pokušaji revizije istorije zarad kratkoročnih političkih interesa i rehabilitacije nacizma i njihovih krvnika. Takvi postupci ne samo da su nemoralni, već su i izuzetno opasni. Oni guraju svijet u nove sukobe, nasilje i okrutnost", upozorio je Putin.

On je napomenuo da su narodi Rusije i Kine, koji su se borili rame uz rame, značajno doprinijeli pobjedi nad neprijateljem, prenio je TASS.

"Rusija nikad neće zaboraviti hrabrost i herojstvo kineskih saboraca koji su dali svoje živote za našu zajedničku pobjedu. Kina, takođe, čuva uspomene na sovjetske vojnike i oficire koji su poginuli u borbama protiv okupatora na kineskom tlu", naglasio je Putin.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Md

05.05.2015 12:20

Sad su u modi fasisti i vehabije

ODGOVORITE
Name

Pavle

05.05.2015 19:03

To je zato sto smo ucili pogresnu istoriju Rokfeler+Rotsild=fasisti ; Saud=vahabije (Abdula Al Vahab)...

Name

divlja jabuka

05.05.2015 20:51

Kapitalizam je potpuno pogrešan sistem. Ispočetka je fin ali se otme kontroli, posebno kad je privatnicima dozvoljena proizvodnje svih vrsta oružja. A proizvod se mora prodati inače propade privatnik.

ODGOVORITE