Problem za Zvezdu: Neće moći da igra EL u Areni!

„Trenutno pratimo aktivnosti i čekamo konačni odgovor nadležnih organa. Postoje određeni događaji koji su već zakazani u Areni, ali nisu svi termini zauzeti“, rekao je direktor Davor Ristović.

Košarka 05.05.2015 | 23:00
Problem za Zvezdu: Neće moći da igra EL u Areni!

Kombank Arena je tokom prethodne dve sezone postala dom košarkaša Crvene zvezde u evroligaškim okršajima sa najjačim klubovima Evrope, ali i mesto u čijem su grotlu daleko moćniji protivnici padali kao pokošeni. Nošeni hukom gotovo uvek dupke pune dvorane, trener Dejan Radonjić i njegovi puleni vojevali su velike bitke, iz kojih su neretko izlazili kao pobednici. Arena je često bila u centru pažnje evropskih medija, zbog jedinstvene atmosfere, spektakularnih utakmica i koreografija od kojih zastaje dah, ali prema još uvek nezvaničnim informacijama, najveća dvorana na Balkanu neće moći da ugosti evropske gigante i naredne sezone.

Razlog? Unapred zakazani događaji, koji će zauzeti dobar deo evroligaških termina. Prema saznanjima MOZZART Sporta, to praktično znači da će Zvezda biti primorana da većinu utakmica odigra u Pioniru, što bi moglo da donese veliki finansijski gubitak novom šampionu Jadranske lige. Međutim, nije sve tako crno, bar kako tvrdi direktor Crvene zvezde, Davor Ristović.
„Trenutno pratimo aktivnosti i čekamo konačni odgovor nadležnih organa. Postoje određeni događaji koji su već zakazani u Areni, ali nisu svi termini zauzeti. Mislim da je još uvek rano da pričamo na ovu temu, ali načelno ta informacija je donekle tačna. Kada budemo imali jasnu sliku o mogućnostima Kombank arene znaćemo konačan stav o tome gde ćemo igrati utakmice Evrolige kao i regionalne lige. Radimo na tome, ali sada nije trenutak da ova problematika uzima našu pažnju jer smo potpuno koncentrisani na nastavak domaćeg šampionata “, rekao je Ristović za MOZZART Sport i potom dodao:
„Sada nam je potrreban potpuni mir, a ljudi u klubu zaduženi za logistiku uveliko rade svoj posao u vezi priprema svih resursa kluba za narednu sezonu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar