NBA plej-of: Krenula polufinala Istoka i Zapad i to sjajna!

Predvođeni Derikom Rouzom Čikago Bulsi savladali su Klivlend Kavalirse 99:92 u gostima i poveli u polufinalu Istoka, NBA plej-ofa. Iako bez svog ključnog igrača Krisa Pola, Los Anđeles Klipersi savladali su Hjuston Rokitse 117:101 u Teksasu i poveli u polufinalu Zapada, NBA plej-ofa.

Košarka 05.05.2015 | 13:00
NBA plej-of: Krenula polufinala Istoka i Zapad i to sjajna!

Rouz je odigrao na MVP nivou pre brojnih povreda kolena i sa 25 poena (11/26 iz igre) uz po 5 skokova i asistencija doneo Bulsima "brejk" u Klivlendu.

"Cenim svaki sekund, povratak na teren i svaki aspekt košarke. Omogućila mi je da promenim svoj i život moje porodice. Mnogo dugujem ovom sportu", rekao je Rouz koji je zbog tri operacije u protekle 4 sezone propustio više od 180 utakmica.

Rouz je na ovom meču doživeo blagu povredu ramena, ali prema njegovi i prognozi medicinskog tima Bulsa biće spreman za drugi meč u sredu uveče.

Sjajno ga je pratio Pau Gasol sa 21 poenom, 10 skokova te po 4 asistencije i blokade, 20 poena dodao je Džimi Batler uz 6 asistecija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Majk Danlivi dodao 14 poena uz 7 uhvaćenih lopti.

Najbolji u redovima Kavalirsa bio je Kajri Irving sa 30 poena (10/23) uz 6 asistencija, 22 je ubacio Iman Šampert, dok je Lebron Džejms dodao 19 (9/22), 15 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, ali i uz šest izgubljenih.

Kavsi nisu uspeli da nadoknade izostanak dvojice startera, povređenog Kevina Lava i suspendovanog Džej Ar Smita, pa su izgubili prednost domaćeg terena u ovoj seriji.

"Nema opravdanja", rekao je trener Dejvid Blad, dok Džejms nije ni ponudio neko, "Jednostavno moramo da budemo bolji. Večeras nismo bili dovoljno dobri".

Polov izostanak zbog povrede u potpunosti je nadoknadio jedan igrač, Blejk Grifin, koji je dominirao ostvarviši tripl-dabl sa 26 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

"Bez Krisa svi moramo da istupimo. Ovo nije posao jedne osobe, već svih nas. Ako pogledate statistiku, bio je rezultat svih nas", rekao je Grifin.

Rokitsi su sa pet uzastopnih poena prišli na pola koša zaostatka sedam i po minuta pre kraja, ali je Met Barns sa dve uzastopne trojke pokrenuo seriju Klipersa 12:0 za nedostižnih 101:88, tri minuta pre kraja.

Barns je meč završio sa 20 poena, dok je treći ključni čovek u velikoj pobedi kalifornijske ekipe u Teksasu bio Džabal Kroford sa 21 poenom. DŽej Džej Redik i Ostin Rivers su dodali po 17 poena, dok je Deandre Džordan bio odličan u reketu sa 10 poena, 13 skokova, 5 asistencija, 4 blokade i dve ukradene lopte.

Rokitse je sa 22 poena, 10 skokova i 5 blokada predvodio Dvajt Hauard, Džejms Harden je ubacio 20 poena (6/13) uz 12 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte, ali je i izgubio čak devet.

Komentari / 0

Ostavite komentar