Partizan izmirio dug i igra protiv FMP-a, ali bez Pavlovića!

KK Partizan izmirio je dugovanja prema Košarkaškoj ligi Srbije pa će igrati protiv FMP-a u sredu, u trećem kolu prvenstva.

Košarka 05.05.2015 | 13:40
Partizan izmirio dug i igra protiv FMP-a, ali bez Pavlovića!

Prema rečima direktora takmičenja Leona Deleona, šampion je postigao dogovor sa ligom da kompletan dug od 1,27 miliona dinara izmiri u tri rate.

Partizan će u Železniku u sredu biti oslabljen neigranjem Aleksandra Palovića, koji se još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u četvrtom utakmici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Prvi operativac lige je crno-belima zapretio suspenzijom u četvrtak, poslednjeg radnog dana pred prvomajske praznike, što je podiglo medijsku prašinu.

"Mislim da nema razloga za to. Sve je rađeno kako bi se Partizanu olakšalo, a u skladu sa zakonom. S obzirom na finansijsku situaciju crno-belih, pred početak lige smo se dogovorili da kompletan dug (1,272 miliona dinara) bude izmiren u tri rate. Prva je "legla" na vreme, a druga je trebalo da bude uplaćena najkasnije 20. aprila. Pošto nije, razgovarali smo dan kasnije, zatim i 22. aprila, kada su rekli da će biti uplaćeno. Ali, nije, pa sam, po slovu zakona bio dužan da Partizan pisanim putem obavestim o mogućim sankcijama. Desilo se da je zapravo poslednji rok, uz ostavljanje vremenskog prostora za uplatu, bio prošli četvrtak", rekao je Deleon za "Večernje novosti".

Zasad nije poznato da li je Partizan uplatio kompletan dug (treća rata do 20. maja) ili samo drugu ratu.

"Videćemo kada se pojavi na računu, ali to je sada i nebitno, jer i sa drugom ratom Partizan stiče uslov za nastavak igranja. Bilo je i ranije slučajeva da se klubovi susreću sa mogućom suspenzijom, ali nisu medijski ispraćeni, jer nisu u pitanju veliki klubovi. Svi su izmirili obaveze. Zasad, osim Partizana, ne postoji klub kome stižu dugovanja na naplatu", dodao je direktor KLS.

Posle prva dva kola Partizan, FMP i Crvena zvezda Telekom imaju po dve pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar