Od jula se "topi" roming u regionu

Sporazum o snižavanju cena rominga između Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH je u krajnjoj fazi implementacije, a početak primene planiran je za kraj juna.

Region 04.05.2015 | 07:13
Od jula se "topi" roming u regionu

Regulatorne agencije sve četiri države, potpisnice Sporazuma, donele su odluke o snižavanju cena rominga u svojim državama, koje se po principu reciprociteta primenjuju međusobno na zemlje potpisnice, saopštili su predstavnici Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva su naveli da je donošenje odluka usledilo nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija, koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju.

Oni su precizirali da bi prvo sniženje cena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i da traje jednu godinu, odnosno do 30. juna naredne godine. Iz Ministarstva je navedeno da je odlukama predviđeno fazno snižavanje cena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine.

Sporazum o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Potpisnici Sporazuma su ranije ocenili da je to još jedan dokaz dobre saradnje na polju informaciono-komunikacionih tehnologija zemalja regiona, od kojih korist imaju građani.

Oni su kazali da će ostaviti dovoljno prostora svim učesnicima na telekomunikacionom tržištu da se prilagode u skladu sa promenjenim regulativama.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A ko biva

04.05.2015 06:03

Hrvatska nije u regionu. Ah ja ona je u EU .Sramota da i oni nisu potpisnici iako su u EU

ODGOVORITE
Name

neko

04.05.2015 06:30

Oni su na nivou.

ODGOVORITE