Dužničko ropstvo srpske estrade

Oni su odavno prestali da rade za slavu jer su upali u dužničko ropstvo zaduživši se za stambene kredite u švajcarskoj valuti.

Zabava 04.05.2015 | 07:02
Dužničko ropstvo srpske estrade

Goca Tržan

Pevačica Goca Tržan ne krije da je očajna otkad je sa bivšim mužem podigla stambeni kredit za stan u Mirijevu. Kako njen bivši dragi nema stalna primanja ceo teret Goca nosi sama.

- Očekujem da država nešto preduzme tim povodom. U našoj zemlji je sve bitnije od njenih građana. Ukoliko se nešto ne reši, ostaje mi samo da odem iz svog stana - ispričala je pevačica.

Nebojša Dugalić

Glumac Nebojša Dugalić ispričao je da planira da se iseli iz Srbije sa suprugom i njihovob petoro dece, jer nije u mogućnosti da kao glava porodice i njen jedini izdržavalac, vraća stambeni kredit.

- Ovo je ropstvo, osećam se poniženo uz još oko 100.000 obespravljenih ljudi. A samo smo hteli da deci obezbedimo elementarno pravo - rekao je Dugalić nedavno na velikom protestu građana zaduženih u francima.

Ceca Kitić

Najbolja rukometašica sveta svih vremena Ceca Kitić zbog problema sa kreditom kaže da je obolela.


- Život mi se okrenuo naglavačke. Proradila mi je štitna žlezda jer sada plaćam skoro 60.000 a plaćala sam 35.000 dinara. Učlanila sam se u „Efektivu“ i protestujem ne bi li nam država pomogla i onemogućila da nas banke pljačkaju - ispričala je ona.

Milorad Mandić Manda

Glumac i aktuelni upravnik pozorišta "Boško Buha" MIlorad Mandić Manda kaže da njegova rata kredita zbog porasta kamate u švajcarskoj valuti danas iznosi duplo više nego ranije. Manda je stambeni krediti uzeo još pre 11 godina.

- Država ima i druge brige, ali nama su ovo najveće. Uz ratu kredita treba platiti još sto stvari, struju, infostan, telefon, kablovsku i sve ostalo. Banke nas pljačkaju sa enormno visokim kamatama i tome se mora stati na kraj. Jedino da radimo po četiri posla i da ne spavamo - rekao je za "Blic" Milorad Mandić uz opasku da zbog posla retko viđa sopstvenu decu.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

04.05.2015 17:24

Kako Goca dobro izgleda treba zamijeniti muza kad nema primanja

ODGOVORITE