JSL: Partizan zgazio Vošu u Novom Sadu, ali...!

Lider je fudbalski nadigrao rivala u Novom Sadu, dva gola dao je Volkov za tri zlata vredna boda, posle čega su se upisali i Ninković i Brašanac, ali svakako će se više pričati o odluci sudije Dimitrijevića pri rezultatu 0:1.

Fudbal 03.05.2015 | 21:20
JSL: Partizan zgazio Vošu u Novom Sadu, ali...!

Fudbalski – Partizan je apsolutno nadigrao Vojvodinu u derbiju 26. kola i osvojio verovatno najvažnija tri boda u finišu prvenstva, čime je novi napad Crvene zvezde odbijen i rival vraćen na pet bodova zaostatka.

Ali, kao i uvek do sada, posle novosadskih 0:4 u izvedbi Vladimira Volkova, više će se pričati o greški koju je napravio sudija Dejan Dimitrijević, koji je u finišu prvog dela igre oštetio domaći tim kada nije dosudio čist jedanaesterac posle faula Gregora Balažica nad Mijatom Gaćinovićem.

U 143. prvenstvenom derbiju novosadskih crveno-belih i beogradskih crno-belih, 77. pobeda Partizana – 0:4 na punom "Karađorđu", golovima Volkova, posle čega su "klinci" Nikola Ninković i Darko Brašanac pobedu učinili još ubedljivijom i efektnijom.

On je prvo glavom, na centaršut Nikole Drinčića u 36. minutu, sjajno savladao Srđana Žakulu, da bi u 71. minutu posle gužve u šesnaestercu Voše stavio pečat na bolje izdanje svog tima, koji je bio nadigran u uvodnih 25 minuta, ali koji je potom kontrolisao situaciju na terenu.

U 89. i 91. minutu, Nikola Ninković i Darko Brašanac dokusurili su posrunulog rivala, što nije realan rezultat ako se pogledaju šanse koje su stvorene. Jednostavno, Vojvodina svoje nije iskoristila, Partizan jeste više od 50 odsto, pa kući nosi veoma važna tri boda.

Šta bi bilo da je u 41. minutu arbitar Dimitrijević pokazao na belu tačku, umesto na gol-crtu, ostaje samo da se nagađa i svakako će o tome biti reči narednih dana. Utoliko, šteta što je još jedan sporan detalj obeležio jedan od derbija Superlige...

Partizan do kraja šampionata igra sa Spartakom kod kuće, Napretkom u gostima, Novim Pazarom u Humskoj i Borcem u Čačku. Hipotetički, ako bi Crvena zvezda osvojila maksimalnih 12 bodova u finišu prvenstva, lider bi izgubio titulu sa dva poraza, jer je bolji u međusobnim okršajima sa najvećim rivalom.

A, Vojvodina? Ona je doživela treći uzastopni poraz u Superligi i, što je još tragičnije za ekipu Zlatomira Zagorčića i sve na "Karađorđu", ovo je bio četvrti uzastopni poraz Vojvodine u Novom Sadu, uz ukupnu gol-razliku 2:11.

Tog 2. novembra 2014. godine, Partizan i Vojvodina igrali su derbi u Humskoj poravnati na čelu tabele, u koji je Voša ušla sa skorom 8-1-1 s otvaranja prvenstva. Duel je rešio Petar Škuletić golom za 1:0, posle čega je Vojvodina zabeležila skor 4-3-9!

Ranije u nedelju, Crvena zvezda je pobedila Rad rezultatom 2:0 i primakla se lideru na dva boda zaostatka, a motiv više u rezultatima sa drugih terena mogu da pronađu i igrači Vojvodine, s obzirom na to da je Novi Pazar poražen u Nišu rezultatom 3:1, pa je plasman u Ligu Evrope i dalje opcija za mladi sastav Zlatomira Zagorčića.

Zoran Milinković je tokom karijere nosio i dres Partizana i Vojvodine, a sada je doživeo i da vodi sa klupe Partizan protiv Vojvodine, čiji je trener bio 35 puta.

Prvi derbi u sezoni rešio je bivši igrač Vojvodine, a tada napadač Partizana, Petar Škuletić, koji je doneo crno-belima pobedu od 1:0 u Beogradu. Ukupno gledano, Partizan ima prednost od 76-33-33 u međusobnim duelima, a skor u Novom Sadu je 44-11-14 u korist beogradskog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar