BEL: Anderleht slavio, Gent na vrhu!

Gent je ponovo na vrhu! Kortrajk poklonio tri boda Bizonima. Prvoplasirani tim Pro lige bio pod žestokim pritiskom, ali se na kraju izvukao sa kompletnim plenom...Anderleht probio maler na gostovanjima, Nahar arhivirao Šarlrou. Minimalac u šestom kolu plej-ofa. 

Fudbal 03.05.2015 | 23:30
BEL: Anderleht slavio, Gent na vrhu!

Gent je preskočio Genk, dodatno se udaljio od Anderlehta i ponovo zaseo na tron belgijskog plej-ofa za šampionsku titulu! Popularni Bizoni prolili su „majčino mleko“ kako bi obezbedili tri boda protiv uvek nezgodnog rivala i poklonom Maksima Šanoa stigao na pol poziciju pred početak najinteresantnijeg dela sezone - 1:0.

Dugo je Gent jurio gol kojim bi „slomio“ otpor rivala, čak je i poslednja linija odbrane bila pod žestokim pritiskom gotovo ceo susret, ali na kraju, kada niko drugi nije mogao, Šano je napravio katastrofalnu grešku, gurnuo loptu iza leđa Loranu Henkinetu i odlučio utakmicu...

Gent je tako i u trećoj utakmici zaredom ostao neporažen, a od maksimalnih devet uzeo je sedam bodova.

Tandem Gent-Briž usamljen na vrhu prvenstva Belgije, ali u Briselu ne planiraju da se tako lako odreknu titule prvaka. U šestom kolu šampionskog plej-ofa minimalac na gostovanju kod Šarlroe vratio je Anderleht u igru – 1:0.

Ispostavilo se da je utakmica odlučena već posle 21 minuta igre kada je Denis Praet centrirao sa levog krila, dok su defanzivci domaćeg tima na suprotnoj stativi potpuno zaboravili na Endija Nahara, pa 22-godišnji reprezentativac Hondurasa nije imao težak zadatak da zatrese nebranjeni deo mreže.

Bilo je to dovoljno za prvu plej-of pobedu Anderlehta na gostovanjima, a ono što je još zanimljvije je da je prethodno to uspelo samo još vodećem Genku, koji sada ima četiri boda više od trećeplasiranog tima iz Brisela. A ono što posebno ide na Anderlehtovu vodenicu je to što u preostala četiri kola čak tri puta igra kod kuće.

Ništa još nije izgubljeno.

Komentari / 0

Ostavite komentar