I zapadna Evropa na meti terorista iz BiH

Dojava o mogućem novom terorističkom napadu uzbunila je ponovo ceo region. Velika je mogućnost da do napada zaista i dođe, ali ne samo u Republici Srpskoj, već i šire.

Bosna i Hercegovina 03.05.2015 | 15:39
I zapadna Evropa na meti terorista iz BiH

"Postoji velika mogućnost da krene nekoliko napada ili prema regionu ili prema Republici Srpskoj, ali i prema zapadu Evrope. Ceo region je nestabilan i pod udarom određenih grupa", upozorava u izjavi za SrbijaDanas.com vojno-politički analitičar iz Banjaluke Gostimir Popović.

Ko upravlja tim grupama, ne zna se, ali kako Popović tvrdi, one imaju svoje baze u BiH."Postoje određene baze terorizma na prostorima federacije koje su izvele već jedan teroristički napad u Republici Srpskoj. To je latentna opasnost koja tinja", navodi on.Ako do najavljivanog sukoba uopšte i dođe Republika Srpska je spremna da reaguje.

"Republika Srpska ima snage, sredstva i mogućnosti da reaguje, a ako se desi napad, i da smanji efekte i posledice, tako da ljudi rade veoma dobro svoj posao. Sistem radi na tome da posledica bude sve manje", tvrdi on.

Jednake su šanse i da se napad spreči, navodi analitičar, ali je zato potrebno da se usklade politički sistemi, da postoje vrlo snažne organizacije kako bi se na taj način smanjila mogućnost i šansa za takvo delovanje.

Podsetimo, ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je sinoć da su bezbednosne službe u BiH dobile dojavu o mogućem novom terorističkom napadu u BiH.

Izvor: SrbijaDanas

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

03.05.2015 14:23

Hajde da razmislimo. Šta bi mogao biti motiv tog terorističkog napada? Da li se i jedna oragnizacija oglasila u vezi s prethodnim napadom u Zvorniku? Nije. Šta je dakle motiv? Opšta prijetnja bezbjednosti gradjana RS i FED BiH odnosno cijele BiH. Ko može stajati iza prijetnje ukupnoj bezbjednosti? Organizovani kriminal. Ili će biti ovako kao do sad ili, ako ćete nas hapsiti, onda će narod iskusiti terorističke napade. Ovo je bačena rukavica sistemu bezbjednosti u RS i FED BIH odnosno cijeloj BiH. A i medjunarodnoj zajednici koja participira u upravljanju ovom korom od banane. Da su organizovani kriminalci "jaki" pokazuju najavljenim napadima u široj regiji bivše JU a možda i negdje u EU. Najlakše je bubnuti tamo gdje nema nikavog motiva, npr u Portugalu podmetuti nekakvu bombu. I ispostaviti zahtjev da se organizovani kriminalci BiH ne hapse. Narodski rečeno, ne čačkajte mečku. Bojim se da su se neki ipak preračunali.

ODGOVORITE
Name

Дрекавац

03.05.2015 14:33

Јој, мили Боже, која спиновања! Имам и ја одређене информације да ће на одређеном мјесту у одређеном дијелу свијета доћи до одређеног пада одређеног метеора. Ето, па кад се то догоди, ја ћу да добијем ОДРЕЂЕНИ орден, јер сам први рекао ОДРЕЂЕНЕ информације.

ODGOVORITE
Name

re.pa

03.05.2015 18:38

Zaboravio si da je prije pustanja brane na Visegrad krenuo uzicki korpus,to nije bio teroristicki cin vec zaustavljanje agresije na BiH i spasavanje Muslimana ako zelis detaljnije info.rado cu te upoznati.

Name

Md

03.05.2015 14:39

Pa tamo i treba da napaduju oni su ih i doveli ovamo a ne mi

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

03.05.2015 14:48

PODRŽAVAM PUNU BUDNOST SVIH U SPREČAVANJU TERORISTA SVIH VRSTA I OPREDJELJENJA...ALI GOSPODIN GOSTIMIR POPOVIC NIJE REFERENTNA LICNOST DA DAJE TAKVE, UZNEMIRUJĆE KOMENTARE, JER KAO DUGOGODIŠNJI VOJNI PENZIONER KOJI ŽIVI U BANJALUCI, ON MOŽE SAMO DA NAGAĐA ILI DA ISPRIČA NEŠTO, ŠTO MU JE NEKO PORUČIO DA IZJAVI... JER PENZIJE SU MALE, A PROHTJEVI VELIKI

ODGOVORITE
Name

pa

03.05.2015 14:59

Da li ima i jedan jedini Srbin koji bi za Bosnjake bio referentan? Mene licno ne iznenadjuje podrska Bosnjaka teroristima, naravno uz malu ogradu, nije to dobro, ali...kod Bosnjaka uvijek ima ali, beskompromisne borbe prema teroru kod bosnjackog korpusa gotovo da i nema nikako. Braco i sestre drzite sirom otvorene oci. Kada terorizam napada naoruzane policijske stanice, sta bi uradili nenaoruzanim metama, poput skola i vrtica. Nismo jos zaboravili ni Murata Sabanovica i njegov teroristicki akt pustanja brane u Visegradu prije pocetka rata, kada je stradala i njegova kuca, za sta nikada nije osudjen, krenule su nove teroristicke akcije.

Name

MURAT

03.05.2015 22:27

a sta je to Murat uradio? Digao branu u vazduh? Murat nije imao ni upaljac za cigare sa sobom i imas za to dokaze i na youtube neupuceni..

Name

Goran

03.05.2015 15:41

Vi ste jedini i RTRS koji govore o nekim teroristima. Ne lazite narod....

ODGOVORITE
Name

murat

03.05.2015 15:54

Ko ubi Murata Badica 2001 na polaganju kamena temeljca na ferhadiji u Banjaluci i hoce li se ikada provesti istraga o tom teroristickom organizovanom napadu a citav svijet je vidio, ganjate miseve, a medvjedi oko kuce hodaju.

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

03.05.2015 20:13

rekao je Divljak na sudjenju za djamiju u Banjaluci sudiji JA ZNAM KO JE UBIO MURATA TO ZNA CITAVA BANJA LUKA SUDIJA RECITE KAD ZNATE A OPET ON KAKO VI SUDIJA NEZNATE KO JE UBIO MURATA SUDIJA RECITE DIVLJAK JE REKAO SUDIJI KO JE UBIO MURATA /MILOS OBILIC/

Name

borac

03.05.2015 22:49

Obilic srpski sin !

Name

TT

03.05.2015 16:02

11.09.2001. teroristički napad u Parizu, extremisti koji napadaju ljude po Londonu jesu li i za to krivi Bosanci ?

ODGOVORITE
Name

lupetanja

03.05.2015 16:14

O kakvom je ovdje analiticaru rijec. Takvi i slicni samozvani analiticari trebali bi znati da takve informacije ne idu u javnost nego sluzbama za to zaduzenim. Mislim da bi moglo prokomentarisati kao SE.I SE.I MOJ GOLUBE BIJELI. Dosta je sijanja straha. Okrenite ae stvaranju radnih mjesta kako bi se bijeda zaposlila.

ODGOVORITE
Name

kondor

03.05.2015 16:23

GOSPODINE POPOVICU NE ZNAM NA STO BI LICILA TA NOVA VOJSKA I KO BI PRISTAO DA GA DODIK I KUMOVI VODE U NEKU BORBU PROTIV DZIHADISTA.DEZERTERI, PROFITERI I LOPOVI VLADAJU SRPSKOM.

ODGOVORITE
Name

xxl

03.05.2015 17:10

ovo su sve izgovori za uspostavljanje policijske drzave

ODGOVORITE
Name

blbl

03.05.2015 18:59

danas u Kozarcu Kozarcu ubijen 74-godišnji Hasan Alić. Terorizam???

ODGOVORITE
Name

Sip

03.05.2015 20:37

Pripadnici Srpske istnske pravoslavne crkve (ziloti) prije par dana objavili su novi poziv za Svetolazarev omladinski kamp, gdje djeca obučena u vojničku uniformu uče da pucaju iz replika kalašnjikova. Iako je prošle godine poslije pisanja tamošnjih medija veliki broj institucija osudio kamp, ništa nije urađeno da se njegov rad zabrani. Scene gdje dječaci i djevojčice rade sklekove, spavaju u pećini i sve to obučeni u vojničku uniformu su samo neke od aktivnosti koja će djeca i ove godine upražnjavati u kampu na Južnom Kučaju. Roditelji koji prijave svoju djecu trebalo bi da plate 50 eura za učešće. U MUP-u kažu da su prošle godine obavljeni su razgovori i prikupljena obavještenja i od organizatora i od roditelja učesnika kampa. Ipak, nažalost dalje od toga se nije otišlo. Prošle godine u julu, SIPC (ziloti) je organizovala Svetolazarov pravoslavni omladinski kamp (SPOK) na Kučajskim planinama, gdje su dječaci i djevojčice uzrasta od sedam do 17 godina živjeli u vojničkim uslovima u prirodi. Kamp je prošle godine koštao uzmeđu 30 i 50 evra. SIPC je naziv za nekanonsku i nepriznatu pravoslavnu crkvu koja od 1995. djeluje u Srbiji. Oni su pravoslavni fundamentalisti kojima je glavna ideologija antiekumenizam protiv katolika, ali i prekid svih kontakata s drugim hrišćanima. Smatraju i da je pravoslavna crkva pala u jeres. Prvi čovjek SPIC-a je Nemanja Stanković, poznatiji kao episkop Akakije. U Kozarcu danas ubijen povratnik......teroristi ili .....

ODGOVORITE
Name

Ana

03.05.2015 22:35

Bošnjaci, pa vama neprijatelji nisu potrebni, vi sve odradite sami.

ODGOVORITE