Nijemci kupuju Partizan i prave novi stadion?!

Ono što se može čuti od dobro obaveštenih izvora jeste da su nemački biznismeni akcionari u nekoliko evropskih klubova i da su poslovno i privatno u čvrstoj vezi sa čelnicima bundesligaša Majnca.

Fudbal 04.05.2015 | 00:00
Nijemci kupuju Partizan i prave novi stadion?!

Priča o privatizaciji fudbalskih klubova u Srbiji nedavno je ponovo dobila na aktuelnosti. Sada se u centru pažnje investitora iz Nemačke, kako tvrdi Kurir, našao fudbalski klub Partizan.

List navodi da se radi o konzorcijumu tri nemačke kompanije, čija imena se zasad, drže u tajnosti, jer je sve još uvek u početnoj fazi. Ono što se može čuti od dobro obaveštenih izvora jeste da su nemački biznismeni akcionari u nekoliko evropskih klubova i da su poslovno i privatno u čvrstoj vezi sa čelnicima bundesligaša Majnca.

Jedna od nepoznanica za sada je i cena koju bi investitori platili kako bi postali vlasnici trofejnog srpskog kluba.
“Reč je o ozbiljnim firmama, koje ne funkcionišu kao investicioni fond. Želja im je da postanu vlasnici Partizana i da izgrade moderan stadion na mestu starog“, navodi izvor Kurira.

Krajem prošle godine predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da su Nemci zainteresovani da kupe crno-bele, ne navodeći iznos koji bi oni bili spremni da plate i dokle su napredovali pregovori.
“Oni i dalje čekaju rasplet oko privatizacije u srpskom fudbalu, ali u poslovnom svetu mogući su preokreti. Dovoljno je da se negde u svetu pojavi zanimljiva prilika za investiranje i kapital će se tamo uputiti“, dodao je izvor beogradskog lista.

Kontakti sa srpskim vlastima navodno su uspostavljeni su krajem avgusta prošle godine. Tada su, u nedostatku zakonske regulative, vlasti ponudile model za preuzimanje vođenja kluba dok se ne donesu odgovarajući propisi, ali njihov predlog nije prošao iz nepoznatih razloga.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Гојко, Републка Спска

03.05.2015 23:17

Да ли ће приватизовати и навијаће?

ODGOVORITE
Name

delija BL

04.05.2015 08:39

A hoće li se onda zvati Banditn.

Name

marko

04.05.2015 04:46

Ja olosa proda sve,gdje Tadic I Dinkic stadose Vucic nastavi!

ODGOVORITE