Video: Nekad u Mančesteru, a sad igra za Crvenu Zvezdu!

Nekada je tresao mreže u dresu Mančestera! Sada igra u Crvenoj zvezdi i radi u umetičkoj galeriji! Neverovatan fudbalski put imao je nekadašnji napadač Đavola David Belion.

Fudbal 04.05.2015 | 10:40
Video: Nekad u Mančesteru, a sad igra za Crvenu Zvezdu!

Definitivno je čudan taj nevidljivi prst fudbalske sudbine! Da su neki od najkreativnijih umetnika mogli da nacrtaju karijeru Davida Beliona sumnjamo da bi u tome uspeli. Nekada je bio velika nada Sanderlenda, govorili su da je prototip savremenog centarfora.

I definitivno činilo se da je leta 2003.godine momak rođen u Sevresu ostvario snove. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, Đavoli su ga Sanderlendu platili tri miliona funti. Ali Belion je postao jedan od najvećih promašaja ser Aleksa Fergusona. Kao član Junajteda postigao je četiri gola, „upisao“ se čak i u meču Lige šampiona protiv Panatinaikosa. Međutim, bilo je vidljivo da Belion ne pripada tom društvu.

Kasnije ga je karijera vodila u Vest Hem, Nicu, Bordo,a trenutno brani boje francuskog trećeligaša Crvene zvezde. Da, dobro ste pročitali Crvene zvezde. I ne samo to: Belion zarađuje za život kao radnik u umetničkoj galeriji.
„Radim za jednu kompaniju u maloj umetinčkoj galeriji u Parizu. Dobio sam ponudu i odmah sam je prihvatio. Život u Parizu mi omogućava da radim ovaj posao“, poručio je Belion.

On je svojevremeno bio član mlade reprezentacije Francuske. Bio je na dobrom putu da rehabilituje karijeru u Bordou za koji je postigao 20 golova. Međutim, nije vredelo.
„Mrzim današnji sistem u fudbalu. Nikada nisam bio zvezda. Eto, više ne vozim automobil. Za sve što mi je potrebno u Parizu dovoljni su mi skejt ili motor. Kao klinac želeo sam da igram sa Rajanom Gigsom. Taj san sam ostvario. Voleo bih još da odigram sezonu u Njujork Kosmosu“, poručio je Belion.

Nekadašnji član Junajteda koji zarađuje radeći u umetničkoj galeriji odlično je počeo sezonu u dresu pariske Crvene zvezde. Na sedam mečeva postigao je četiri gola. Možda se i dokopa Njujorka.

Komentari / 0

Ostavite komentar