PAO - Olimpijakos, Spanulis ''izazvao'' prekid!

Košarkaški derbi Panatinaikos - Olimpijakos završen tek posle polučasovnog prekida.

Košarka 03.05.2015 | 16:00
PAO - Olimpijakos, Spanulis ''izazvao'' prekid!

Ekipa Olimpijakosa pobedila je Panatinaikos kao gost u areni OAKA, ali će i ovaj susret ljutih gradskih rivala ostati upamćen po velikom incidentu.

Ovog puta za to nisu krivi samo navijači, već i jedan igrač i to iz reda najboljih u Evropi - Vasilis Spanulis, koji je do leta 2010. nosio zeleni dres, pa odlučio da uradi "zabranjenu" stvar.

Plejmejker Olimpijakosa u finišu utakmice je postigao trojku, kojom je samo potvrdio siguran trijumf svog tima, a onda - vrlo moguće kao odgovor na ranije uvrede - odlučio da uspešan potez proprati stavljanjem ruku na oba uha, u stilu "ne čujem vas".

Naravno, to je bilo dovoljno da publika pobesni. Ka klupi Olimpijakosa poleteli su razni predmeti, a navijači Panatinaikosa potom su počeli i da preskaču ogradu, što je za gostujuće igrače bio signal da potrče ka tunelu i svlačionicama...

Meč je uz delimično pražnjenje tribina nastavljen posle tridesetak minuta.

Spanulisu je zbog nesportskog gesta dosuđena tehnička greška, ali nije bilo vremena da se nešto značajnije promeni - 66:77 (18:22, 16:16, 14:24, 18:15).

Olimpijakos sa skorom 23-1 i dve pobede nad najvećim (jedinim) rivalom može da računa na prednost domaćeg terena u plej-ofu, što je u prošlosti najčešće bilo ključno za osvajanje titule.

Najbolji košarkaš Olimpijakosa kaže da je emotivno reagovao na uvrede upućene njegovoj porodici.

Gestikulacija Vasilisa Spanulisa posle trojke postignute dva minuta pre kraja poslužila je navijačima Panatinaikosa kao povod da krenu u napad na klupu Olimpijakosa, čiji igrači su usred tajm-auta bili primorani da pobegnu u svlačionicu.

Usledio je gotovo polučasovni prekid, posle kog su gradski rivali pred znatno manjim brojem gledalaca priveli kraju već praktično rešenu utakmicu - 66:77 u korist Olimpijakosa.

Kontraverzni gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos zatražio je lično od grčkog premijera Ciprasa da kazni Spanulisa zbog "sramne provokacije", a nekadašnji košarkaš "zelenih", koji se leta 2010. preselio u Pirej, imao je spreman odgovor.

"Kada god gostujemo Panatinaikosu, prinuđen sam da slušam razne stvari. Ja nisam nikoga opsovao, u naletu emocija jesam napravio taj gest, ali ne kajem se zbog toga. Trebalo bi da se pokaju oni koji psuju porodice i decu", odapeo je Spanulis "strelicu" ka navijačima nekada svog, sada rivalskog kluba.

Olimpijakos i Panatinaikos gotovo sigurno će se kroz mesec dana sastati u finalu plej-ofa prvenstva Grčke, a prednost domaćeg terena imaće crveno-beli, kojima u međuvremenu predstoji i nastup na Fajnal foru Evrolige.

Komentari / 0

Ostavite komentar