Iz Bornmuta poručuju: Preživećemo Premijer ligu!

Pre samo šest godina Bornmut je bio na pet minuta od nestanka, a sada je ovaj klub novi premijerligaš, gde će prema rečima predsednika i ostati.

Fudbal 29.04.2015 | 18:20
Iz Bornmuta poručuju: Preživećemo Premijer ligu!

Džef Mostin je 2008. godine čekom od 100.000 funti spasao Bornmut likvidacije, a kao nagrada biće dueli sa Mančester Junajtedom, Liverpulom, Arsenalom, Čelsijem sledeće sezone.

"Pre šest godina bili smo na ivici ambisa, neverovatno je kako smo se domogli Premijer lige. Čak ni najluđi optimista nije verovao da je to moguće. Mislim da ćemo preživeti", rekao je Mostin.

Bornmut će prvi put u 125 godina dugoj istoriji igrati u elitnom rangu engleskog fudbala, a Mostinu će investicija da se vrati sa oko 120 miliona funti na kraju sledeće sezone.

"Plasirali smo se u Premijer ligu sa Votfordom kojem smo uzeli četiri boda ove sezone, prošle smo savladali Kvins Park Rendžersa, a trebalo je da osvojimo više poena protiv Burnlija. Način na koji igramo fudbal će pojačati Premijer ligu. Mislim da imamo šanse za opstanak kao i bilo koji drugi tim koji se plasirao proteklih godina", dodao je predsednik Bornmuta.

Postoji minimalna šansa da se njihovi snovi rasprše, a to su pobede Midlzbroa i poraz od Čarltona od 19:0 naredne subote.

"Realnost je da ćemo se nositi sa fudbalskim gigantima sledeće sezone, a mi ćemo to raditi s ponosom. Za mene je ovo nemoguć uspeh, za navijače savršena priča. Ponosan sam na sve. Kada sam stigao u klub nismo mogli priuštiti da razmišljamo o eliti", istakao je Mostin.

Jedan od heroja ove priče je 37-godišnji menadžer Edi Houv koji se tek šest godina bavi trenerskim poslom.

"Klub je bio na kolenima pre šest godina, nije imao ništa. Ovo je klub koji sam gledao kao dete, klub koji mi je dao šansu i kao igraču i kao menadžeru. Ne trebaju oni da se zahvaljuju meni, nego ja njima. Ovo je porodični klub i zaslužio je ovo. Nismo očekivali ovakav put, ali uz naporan rad i nekoliko investicija uspeli smo. Igrači su bili veličanstveni", rekao je Houv.

Ipak, sezona još nije gotova za "trešnje", Bornmut će pokušati da se u poslednjem kolu domogne titule prvaka Čempionšipa. Votford ima bod više, a dočekuje Šefild Vendzdej.

"Posle meča sa Čarltonom možemo da slavimo, prvo idemo na pobedu. Mnogo bi nam značila ta titula. Nije u našim rukama, ali smo spremni da je izborimo na terenu", istakao je menadžer Bornmuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar