Litvanci nisu dozvolili ulazak osmorici ruskih bajkera u zemlju

Litvanski graničari zabranili su ulazak u zemlju osmorici ruskih bajkera, među kojima je najmanje jedan pripadnik motociklističke grupe "Noćni vukovi".

Svijet 28.04.2015 | 21:05
Litvanci nisu dozvolili ulazak osmorici ruskih bajkera u zemlju

U saopštenju litvanske pogranične službe se navodi da su juče spriječili ulazak u zemlju osmorici ruskih državljana na granici sa Belorusijom, a danas na granici sa ruskom enklavom Kalinjingrad, prenosi AFP.

"Motociklisti nisu imali odgovarajuću dokumentaciju o svojim vozilima, a nisu ni objasnili razlog svog putovanja", izjavio je za AFP portparol litvanske pogranične službe Gjedrijus Misutis.

On je dodao da je najmanje jedan bajker priznao da je član "Noćnih vukova", motociklističkog kluba čiji članovi učestvuju u počasnoj vožnji povodom obilježavanja 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Ruski bajkeri su planirali da u sklopu te počasne vožnje pređu 6.000 kilometara, od Moskve preko Bjelorusije, Poljske, Češke, Slovačke i Austrije sve do Berlina, gdje je trebalo da stignu 9. maja.

Ruski motociklisti nastaviće put do Berlina, uprkos odbijanju Poljske da im dozvoli ulazak u zemlju, najavio je vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov.

Ruski ambasador u Varšavi Sergej Andrejev ranije je upozorio da će ova odluka Poljske negativno uticati na bilateralne odnose, istakavši da za nju nije bilo razloga.

"Sedamdeset godina od Dana pobjede i sve što je u vezi sa tim je za nas veoma osjetljiva tema", rekao je Andrejev za ruske medije.

NJemačka je juče poništila vize nekolicini motociklista, a njihova ruta prvobitno je zamišljena preko Minska, Bresta, Vroclava, Brna, Bratislave, Beča, Minhena i Praga.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

28.04.2015 19:13

Ne ne, mi nismo bre Noćni Vukovi, vidite da vozimo danju... Nisam ja Ruski bajker, ovo mi je bre kožna pidžama, a žurim u Berlin tetka Helzi lek da odnesem...

ODGOVORITE
Name

Bartolomeo

28.04.2015 19:31

Kakav apsurd, oni koje su Švabe pregazile (Poljaci )u II svjetskom ratu sada se nalaze na njihovoj strani. A ovi drugi (Litvanci i Finci) su barem dosljedni. Bili na strani Hitlera a i sada podržavaju Berlin.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.04.2015 09:49

Kolika je trauma od ovih normalnih ljudi koji žele da obilježe borbu protiv nacizma koji je najvećim djelom iznio njihov narod na svojim plećima i mrtvim glavama. Mogu zamisliti kako tek boje Rusije. Samo ograničenim ljudima smeta stil oblačenja koji je godinama karakterističan za bajkere. Sada su najveće zlo oni "ljudi" uglađeni i u odjelima koji nemilice šmrču kokain. Zato su ovoliko devijantni i vaspitavaju nove generacije u tom stilu...

ODGOVORITE