A prije 25 godina, Liverpul je bio šampion...!

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers ostao je ubeđen da će se 'Crveni' sledeće sezone boriti za titulu u Premijer ligi, uprkos još jednoj veoma lošoj sezoni.

Fudbal 28.04.2015 | 20:20
A prije 25 godina, Liverpul je bio šampion...!

Prošle sezone ekipa sa Enfilda bila je nadomak titule, pa se činilo da ove godine napokon može da se domogne trofeja, ipak – dogodilo se totalno suprotno.

Liverpul trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli, sedam bodova je daleko od Lige šampiona, a ranije tokom sezone poispadao je iz svih mogućih kupova, dok je u elitnom takmičenju zaustavljen već u grupi.

Ironično, poslednji put tim iz grada Bitlsa bio je šampion Engleske pre dve i po decenije, na današnji dan. Tada je Liverpul osvojio svoju 18. krunu, a da je neko tada rekao da će 25 godina kasnije ostati na tom broju verovatno bi bio proglašen neuračunjivim.

Takođe, u međuvremenu, Severni Irac je postao jedini menadžer od 1950. godine koji u tri uzastopne sezone nije uspeo da na Enfild donese barem jedan trofej.

"Što se mene tiče, ja sam 'gladniji' nego ikada. Imam ogromnu želju da pobeđujem, a ne postoji bolje mesto za tako nešto od ovog. I dalje sam apsolutno posvećen i motivisan da to učinim baš ovde. Kada sam došao čekao me je veliki i dugačak posao. Klub je bio osmi na tabeli, a, iako nikada nismo konkretno pričali o tome, to možda najbolje i oslikava koliko smo napredovali. Naravno, tu je i razočaranje da ove sezone nismo bili konkurentni za titulu, ali sam uveren da će sve doći na svoje mesto", jasan je Rodžers.

Za razliku od prošle sezone, tekuća trka za šampionski pehar nije nimalo uzbudljiva, pošto se Čelsi, pogotovo posle remija sa Arsenalom, nalazi na korak do nove titule. 'Plavci' igraju sjajno tokom cele sezone, predvođeni letošnjim pojačanjima Seskom Fabregasom i Dijegom Kostom, a Rodžers smatra da je sa tolikom kupovnom moći teško takmičiti se.

"Teško je nadmetati se sa njima (Čelsijem i Mančester Sitijem), ali ne možete se samo pomiriti s tim. Mesto na kom se trenutno nalazimo možda najbolje i reflektuje tu razliku između nas. Ne smemo to puko prihvatati, moramo da nastavimo da razvijamo igrače, raditi na idejama i principima koje gazde žele i pronađemo način da se 'uguramo'. To je nešto što jarko želim da uradim i neću se smiriti dok ne uspem u tome", zaključio je Rodžers.

Komentari / 0

Ostavite komentar