Savo: Turnir prijateljstva šalje jasnu poruku

Direktor omladinskih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i njegov zamjenik Mitar Mrkela posjetili su Fudbalski savez BiH gdje je poručeno da će uspješna saradnja između dva saveza biti nastavljena.

Fudbal 28.04.2015 | 16:00
Savo: Turnir prijateljstva šalje jasnu poruku

Direktor omladinskih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i njegov zamjenik Mitar Mrkela posjetili su danas Fudbalski savez BiH, gdje su razgovarali sa generalnim sekretarom FSBiH Jasminom Bakovićem i direktorom Tehničkog odjela Denijalom Pirićem o organizaciji drugog "Turnira prijateljstva" za mlađe kategorije igrača koji bi trebalo da se održi u Bijeljini od 18. do 24. maja.

"Nastavlja se izvanredna saradnja između ova dva saveza. Svi regionalni fudbalski savezi posvećuju mnogo pažnje radu sa omladinskim kategorijama, što potvrđuje i organizacija jednog ovakvog turnira, koji je jako kvalitetan i koji će pomoći mladim igračima na njihovom putu da stasaju u prave fudbalske asove", poručio je Baković.

Pirić je naglasio da turnir postaje tradicionalan.

"Drago nam je što smo dio toga. Konstantno radimo na afirmaciji fudbala i dajemo svoj doprinos što kvalitetnijem radu sa mladim igračima", izjavio je direktorom Tehničkog odjela FSBiH.

Savo Milošević zahvalio se na gostoprimstvu, te istakao da "Turnir prijateljstva" šalje jasnu poruku.

"Prošle godine smo imali maksimalnu podršku FS BiH, a vidim da ona neće izostati ni ovaj put. Radimo fenomenalnu stvar i 'Turnir prijateljstva' šalje jasnu poruku koja je sadržana u samom nazivu turnira. Ove godine je i UEFA prepoznala značaj ovog projekta, te neće izostati ni njihova podrška", istakao je Milošević.

Turnir će okupiti najbolje ekipe iz regiona i dati priliku mladim igračima da kroz jake utakmice napreduju u sportskom smislu, ali i da steknu nova prijateljstva.

"U mojoj igračkoj karijeri mnogo mi je značilo što sam bio akter jakih utakmica na području čitave tadašnje države i mi sada dajemo priliku novim fudbalskim nadama da iskuse nešto slično", rekao je Mrkela.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pametnjaković-mlađi

28.04.2015 14:25

Samo vi sklapajte prijateljstva sa njima,briga vas do vas ne mogu doći ni Balije,Turci a ni Šiptari ali običan srpski narod će da nastrada od tih vaših prijatelja.

ODGOVORITE