SP: Ispade šampion, ostali favoriti idu dalje!

Eliminacija prvog snukeraša sveta i prošlogodišnjeg šampiona najveće je iznenađenje druge runde Svetskog prvenstva u Šefildu.

Ostali sportovi 28.04.2015 | 08:40
SP: Ispade šampion, ostali favoriti idu dalje!

Marka Selbija već u drugom meču stigla je kletva Krusibla, pošto je poražen od mlađeg kolege Entonija Mekgila sa 13:9.

Selbi nije uspeo da izbegne prokletstvo Krusibl teatra po kojem nijedan igrač koji je prvi put postao šampion sveta, nije uspeo da odbrani trofej.

U ponedeljak su završeni mečevi drugog kola, a u četvrtfinale su su bez problema prošli favoriti, među kojima su Šon Marfi, Nil Robertson, Džad Tramp i Roni O’Saliven.

Marfi je potpuno razbio Džoa Perija sa 13:5 u frejmovima, dok je istim rezultatom Nil Robertson nadigrao Alistera Kartera. Obojica igrača napravila su veliku prednost u prve dve sesije mečeva i do kraja samo održavali prednost.

Takođe 13:5 bilo je u duelu Stjuarta Bingama i Grejema Dota koji je dobio Bingam, kao i u meču aktuelnog vicešampiona Ronija O’Salivena i Metjua Stivensa. O’Saliven je mogao da uštedi jedan dan, ali je Stivens ipak izborio treću sesiju u kojoj je osvojio još samo jednu partiju.

Veliki derbi između Dina Đunhuija i Škota Džona Higinsa pripao je Kinezu (13:9), a Džad Tramp je još jednom pokazao da voli duge formate, pa je lako izašao na kraj sa Markom Fuom – 13:8.

Najuzbudljivije je bilo u susretu Marka Alena i Barija Hokinsa. Alen je vodio sa 11:8, pre nego što je finalista iz 2012. godine vezao pet frejmova za novo četvrtfinale.

Svetsko prvenstvo u snukeru, drugo kolo:
Mark Selbi – Entoni Mekgil 9:13
Džo Peri – Šon Marfi 5:13
Bari Hokins – Mark Alen 13:11
Alister Karter – Nil Robertson 5:13
Ding Đunhui – Džon Higins 13:9
Marko Fu – Džad Tramp 8:13
Grejem Dot – Stjuart Bingam 5:13
Metju Stivens – Roni O’Saliven 5:13

Parovi četvrtfinala:
Entoni Mekgil – Šon Marfi
Bari Hokins – Nil Robertson
Ding Đunhui – Džad Tramp
Stjuart Bingam – Roni O’Saliven

Komentari / 0

Ostavite komentar