Napad u Zvorniku može biti početak još gorih događaja

Nakon današnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izjavio da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 27.04.2015 | 21:32
Napad u Zvorniku može biti početak još gorih događaja

"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS. Preduzećemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se takođe trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati", izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Lukač je kratkoj izjavi za portal Klix kazao da je po dolasku u Zvornik razgovarao sa svim policajcima, te da su mu oni potvrdili da je napadač ušao u policijsku stanicu uz povike "Allahu ekber".

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

niko_nitan

27.04.2015 19:47

Zao mi je policajca, iskrena sucut porodici, alii sto se tice vlasti i njihove sposobnosti dobro je da se ovakvih slucajeva i ranije nije desavalo.Ljudi su pod razloicitim prisitscima ali je zalosnbo da stradaju neduzni.Zakon o terorizmu i zakon o zabrani teroristickih organizacija u BiH nece zadugo jer uvijek neko stoji iza tih bradonja bio koje vjerosipovjesti.Bradonja je bradonja za sve u BiH

ODGOVORITE
Name

mirko

28.04.2015 14:17

Problem terorizma je problem Bošnjaka u Bih jer se vehabije nalaze među njima i među njima se kreću.Kako objasniti da se u nekoj džamiji nalaze vehabije i tu se mole pored hodže i drugih vjernika.Znači da imaju podršku hodža i bošnjaka.Ne bih se složio da su sve bradonje tako opasne jer se zna koje bradonje više jedu i piju a koje su vjerski fanatici skloni terorizmu.

Name

Zdenko Bajo

27.04.2015 19:59

FALSE FLAG A LA SNSD REFERENDUM 2006 -2018 STRANI PLAĆENICI I DOMAĆI IZDAJNICI

ODGOVORITE
Name

jasno

27.04.2015 21:01

Bugojno,ambasada SAD,Zvornik, ko je ovdje 'agresor'?!

ODGOVORITE
Name

simke

27.04.2015 21:22

Jadan je onaj koga ti stitis i tvoj baja

ODGOVORITE
Name

Logika...

27.04.2015 21:24

Ko je cuo "Alah uekber".. Onaj upucani ne moze svjedociti,. a ovi zivi mogu.. uz ADEKVATNU nagradu.

ODGOVORITE
Name

Ana

27.04.2015 21:25

Lepo ja rekoh juče. Ne moraju Srbi i Hrvati prstom da mrdnu, Bošnje će same srušiti BiH. Taman Evropa nek vidi da joj džaba verske predrasude prema bošnjačkoj nacionalnoj državi, kad su sve više verski indoktrinirani i pored Srba i Hrvata. Imali su i oni Šarli Ebdo, mogli bi malo da se solidarišu sa hrišćanima u Bosni.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

27.04.2015 21:40

Sve je to organizovano i plaćeno od strane domaćih političara koji hoće da se sije strah i da se zahovna, ne bi li ostali na slobodi nakon sve ove pljačke koju su napravili. Nisu oni nas samo opljačkali nego su nas ostavili bez ikakvih uslova za život. I da ih SIPA ne pohapsi, narod će ih na kraju sve kolčeviam poubijati. Zato su njima potrebni napadi na policijske stanice i slične stvari. Moje pitanje Draganu Lukaču, ministru policije, je sledeće: Otkud znaš da ovo može biti početak još gorih dogadjaja, odnosno otkud znaš da će biti još gore!!!

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

28.04.2015 05:50

Primitivcu jedan, koji si ti glupan, Bože kakvih nas ima dobro smo da smo uopšte opstali...

Name

JMO

27.04.2015 21:45

Da je ovo kojim slucajem bio teroristicki cin dosada bi Dodik,Lukac i Zeljka bili u Rusiji radi vlastite sigurnosti.

ODGOVORITE
Name

Гојко, Република Српска

27.04.2015 22:06

Сине Вама бошњацима гдје год се окренете привиђава се Баја ццццц воистину..

ODGOVORITE
Name

exsa

27.04.2015 22:08

U ZV je na vlasti Dodikova stranka i neki Stevanovic koji i ne zivi u ZV.On je inace vise u Tuzli i Srbiji nego u RS.Slizao se sa muslimanima,oni ga podmitili i on je namjestao poslove,obnavljao kuce,pravio puteve do kuce itd sa druge strane je napadao Srbe iz Sarajeva i svadjao domace stanovnistvo sa njima.On je javno govori da mu je draza Tuzla od BN.Vratio je 30 hiljada muslimana,obnovio i napravio nove dzamije,dao im svima posao.Ovaj Lukac neka ne prica suplje price nego neka objasni zasto ti muslimani nisu provjeravani nego su bili zasticeni kao spomenici.Zasto taj Stevanovic nece biti uhapsen.On mora da podnese ostavku pod hitno kao i ti mafijasi od policije u ZV koji se samo bave svercom umjesto da provjeravaju muslimane!Sta bi bilo da Srbi zapucaju u SA na stanicu policije??Pa bombardovali bi nas!

ODGOVORITE
Name

nedjo3

27.04.2015 22:14

Ma kakav si ti ministar kad kazes da ovaj slucaj moze dovesti do goreg dogadzaja staste poduzeli da ne dojde do ovoga moj ministre samo trosite narodne pare pokrise po usima i suti

ODGOVORITE
Name

Borislav

27.04.2015 23:06

Pa ti si postavio policajce uz duz autoputa Banja Luka - Laktasi da cuvaju ulaze i silaske sa autoputa kad prolazi Baja a ne na raskrsnice izmedju RS i Federacije. Ovaj nije nasao pusku na putu.

ODGOVORITE
Name

ko koga laze

28.04.2015 04:01

MUP-u je javljeno da su moguci excesi, a Kurir objavljuje da MUP nije upoznat.

ODGOVORITE
Name

marko

28.04.2015 05:01

Prolaze kroz Srpsku ko kako hoce, zalaze,snimaju, vrbuju, haos! A ja kao borac prve kategorije cekam posao, cekam licnu i vozacku mjesec dana!

ODGOVORITE
Name

IMA

28.04.2015 05:13

Ima ovdje dosta nelogicnosti. Prvo su rekli da ubica ima 60 god, a sad 24. Onda odmah se dekalrise da je terorizam, a da nije porvedena istraga. I na kraju, zasto se slika ubice ne objavi? Zna se objaviti za ubistvo iz ljubomore ili slicno, a kad je terorizm onda je nema. Cini mi se da ovdje ima dosta nelogicnosti. I gdje su slike nadzornih kamera? Ukoliko bude objektivna istraga te slike ce treba pokazati javnosti. Ako ih ne bude, siguran sam da nesto dobro ne stima u razlozima ovog uzasnog cina ubistva.

ODGOVORITE
Name

Vikiliks

28.04.2015 05:27

Pa vi da hocete nesto sprijeciti vi bi to uradili, u Gradisci radi vehabija u DGS-u pusta bradu i nosu podrezane hlace i to uniformu policijsku. Jednom prilikom je pustio nekog vehabiju koji je bio na putu za bec da klanja u sluzbenim prostorijama jer je bilo vrijeme za klanjat u 12 a nije mogao u autu. I TO NIJE OPASNOST JEDNOM CE RAZNIJET 100 LJUDI. KAKO JE UOPSTE MOGUCE DA ON RADI U POLICIJI I TO GRANICNO J?

ODGOVORITE
Name

odgovor

28.04.2015 10:34

Moguce, moguce i kad covjek prijavi i zali se na to klanjanje na..be.

Name

ŽIKA Ž

28.04.2015 06:19

VLADA MORA DA PODNESE OSTAVKU A PRVI MINISTAR POLICIJE!

ODGOVORITE
Name

INSTITUCIJE!

28.04.2015 07:55

Ono sto mi bode oci u citanju tekstova i para usi u slusanju izjava jeste cinjenica da svi ISTI politicari pljuju po institucijama i kako nisu one uradile svoj dio posla. A ti ISTI cim se spomene neka kriminalna i koruptivna NJIHIVA rabota, navrat na nos se utrkavaju ko ce prije izreci INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO i nemojte vrsiti pritisak preko medija na institucije. Kakav takav lanac komandovanja/koordinacije postoji, ko nije odradio svoj dio posla i zbog cega to je pitanje i ko ce da odgovara a neko mora da odgovara jer poginuo je policijski sluzbenik. Drzava mora sada i za sva vremena rascistiti sa verhabizmom u BiH, imaju razlog i povod pa gospodo sta se ceka. U protivnom te verhabije onda se koriste po potrebi i zbog necega svremena na vrijeme. U svim izjavama se potencira kako je narod uplasen a u stvari su uplaseni oni koji su na vlasti dezerteri, profiteri, i stoka sitnog zuba sta ce da bude sa njihovim blagom sto nagrabise svojim neradom i kriminalom.

ODGOVORITE