Minhen: Viktor ispao od Viktora!

Troicki ponovo poražen u prvom kolu, ovog puta na turniru u Minhenu!

Tenis 27.04.2015 | 20:20
Minhen: Viktor ispao od Viktora!

Viktor Troicki (33. na svetu) nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira ATP 250 serije u Minhenu.

Kao i prošle nedelje u Bukureštu, srpski teniser zaustavljen je na prvoj prepreci, a bolji od njega bio je imenjak iz Dominikanske Republike, Viktor Estrelja Burgos (51), rezultatom 6:7 (4:7), 4:6.

Bio je to meč u kome su obojica igrača neumoljivo osvajala gemove na svoj servis, a pobedio je onaj koji je izvukao maksimum iz nešto malo prilika za brejk (Troicki 0/2, Burgos 1/2).

Troicki je obe svoje šanse propustio pri vođstvu od 3:2 u prvom setu, kada je nakon 15:40 izgubio četiri uzastopna poena, dok je Burgos na svoje strpljivo čekao sve do poslednjeg gema.

Tada je kod rezultata 4:5 i 15:40 izvršio pritisak na protivnika i iskoristio drugu meč loptu.

I "taj brejk" prvog seta odlučen je jednim "mini-brejkom", a koliko su serveri generalno bili ubedljivi govori podatak da se u samo dva od 22 gema došlo do "đusa" (40:40).

Estrelja Burgos je neobičan teniser iz prostog razloga što ovog leta puni 35 godina, a izašao je iz anonimnosti tek prošlog leta, kada se prvi put u karijeri probio i ustalio među najboljih 100 na svetu.

Troickom ostaje da se pripremi za Masters u Madridu i tamo proba da uradi nešto više. Minhen je peti uzastopni turnir od kojeg se oprostio bez pobede ili samo sa jednim trijumfom.

Komentari / 0

Ostavite komentar