Svečana sjednica u rudarskom kopu

Vlada Srbije jednoglasno je danas usvojila izveštaj o svom jednogodišnjem radu, a njen predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će njegov kabinet nastaviti da radi i donosi teške i hrabre odluke i kao i da su odgovornost i rad ključne reči i da oni koji žele da ostanu u vladi moraju da bez prestanka budu u akciji.

Srbija 27.04.2015 | 14:15
Svečana sjednica u rudarskom kopu

Premijer je, zatvarajući svečanu sednicu održanu na površinskom kopu Tamnava Zapadno polje u RB "Kolubara", zahvalio građanima Srbije na poverenju koje su joj ukazali, istakavši da je vlada donosila teške odluke koje su neretko bile smele i hrabre u političkom smislu.

"Grešili smo, u to nema sumnje, ali onaj ko radi, taj i greši. Međutim, važno je da nastavi da radi, da ustane, da se podigne i to će biti naš princip i u budućnosti", poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, uvek će biti bezbroj zamerki onih koji češće vide problem, ali je ukazao na činjenicu koliko je toga obnovljeno od štete nastale u prošlogodišnjim majskim poplavama, koliko je došlo investitora, koliko je fabrika obnovljeno i otvoreno...

Konstatovao je da je vlada za ovih godinu dana uspela da sačuva obraz Srbije, podsećajući na obeležavanje ključnih istorijskih događaja poput Cerske bitke i NATO agresije na SRJ i naglasio da će nastaviti da radi na unapređenju srpske ekonomije kako bi ona konačno bila vođena domaćinski.

Prema njegovim rečima, niko nema pravo na žalopojke.
"Ako stanemo Srbija više neće da krene - ne želim više da čujem ne mogu i ne znam, nama izgovora i nisu potrebni i niko nema pravo na izgovore", rekao je premijer.

Govoreći na početku sednice, premijer je podsetio da je ova vlada pre godinu dana zatekla zemlju u "vodi do guše".

Objasnio je da je odluka da sednica bude održana u kolubarskom basenu doneta, jer je, to kako je rekao, jedino mesto gde smo se borili sa poplavom, stanjem koje je zatekla vlada kada je počela da radi.
"Zemlja je bila u vodi do guše, stanje u kojoj smo je zatekli kada smo preuzeli vladu", kazao je Vučić dodajući da je vlada teško i naporno radila.

Kolubara je, kazao je, simbol onoga kroz šta smo prošli u proteklih 12 meseci.

Sednicom, koja se održava pod vedrim nebom na improvizovanoj bini, predsedava premijer Aleksandar Vučić, a prisustvuju članovi vlade, kao i direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić.

Nakon sednice, premijer Vučić i ministri prisustvovaće puštanju u rad rotornog bagera "glodar 3" i proizvodnog sistema za otkrivanje jalovine.

Vlada vodi tešku borbu za oporavak privrede

Premijer Srbije poručio je da Vlada Srbije vodi tešku borbu za oporavak srpske ekonomije, ali i da se svi njeni članovi nisu uvek najodgovornije ponašali.

Premijer je rekao da to ne govori da bi, kako se izrazio, nekog okrivio, već da bi shvatili u čemu su pravljene greške.

Dodao je da srpska ekonomija nije krenula da propada preko noći, da se uvek mislilo da rešenje dolazi sa neba, da će ga doneti neko drugi i da je dužnost nekog drugog da nam ga donese.

Mnogi, kako je rekao, još nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda, ali da Vladu Srbije te poteškoće neće odvratiti od nastavka reformi.

"Sasvim sigurno ćemo obezbediti bolju i drugačiju budućost za sve", poručio je premijer u Lazarevcu, u Rudarskom basenu Kolubar.

Vučić je rekao da je danas u tom basenu kako bi zajedno sa ministerima govorili iskreno i dirketno, pre svega sa onima koji su izabrali vladu i čiji život zavisi od njenog rada.

Premijer je napomenuo da je Vlada Srbije u prethodnih godinu obećala teške i bolne reforme, da se suočila po preuzimanju valsti sa najstrašsnijim i najtežim poplavama koje su odnele mnogo ljuduskih života, unesrećile brojne porodice, ali i gotovo uništile energeletski i elektroenergetski sistem, a da je posle toga krenula u obnovu srušene, razorene i uništene srpske ekonomije.

"Političari nikada nisu uspevali da vide dalje od sledećih izbora, odbijali su da iskreno razgovaraju... Zato je došlo vreme da neko preuzme odgovornost i da uradi onako kako je moralo u svakoj odgovornoj zemlji u svetu. Današnje okolnosti nisu naših ruku delo, ali moramo da prihvatimo odgovornost da ih ispravimo", naglasio je Vučić.

On je na početku sednice rekao da je Vlada Srbije u prethodnih godinu dana održala 116 sednica, da do sada nije imala nijednu telefonsku sednicu, za razliku od vlade Mirka Cvetkovića, koja je imala za četiri godine 487 telefonskih sednica.

"Mi nismo imali nijednu, pokušali smo da pokazemo više discipline, marljivosti i nešto više odgovornosti", kazao je premijer.

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

dositej

27.04.2015 12:37

Kakva parodija i kakav prevarant, ovo ni Milokradu nije palo na pamet. Tragikomicno!

ODGOVORITE
Name

jkj

27.04.2015 12:49

A zašto nema Kesića ?

ODGOVORITE
Name

Njegoš

27.04.2015 14:55

Pa ovoga se ne bi sjetili ni nadrealisti...!!!

Name

Joj

27.04.2015 13:24

Dodik neka održi sjednicu na aerodromu u Trebinju !

ODGOVORITE
Name

Miki

27.04.2015 13:50

Ma svirka k..cu .Još im fali Baja

ODGOVORITE
Name

marko

27.04.2015 14:22

Mmfova sluga hoce bajde nasu Elektroprivredu!?Dobices k...!!!

ODGOVORITE
Name

marko

27.04.2015 14:23

Vidi Mihajlovicke,sto likuje sve rasprodase sluge!

ODGOVORITE
Name

glupost

27.04.2015 15:28

Jos su trebali nabiti sljemove i u mantilima doci ako vec prave cirkus onda nek prave do kraja. Smiju se narodu u lice.

ODGOVORITE