Deklaracija SNSD-a je politička manipulacija

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić kaže da je najnovija dekleracija SNSD-a reciklaža politike od 2006. godine kada je Milorad Dodik napravio veliki politički napredak izbacujući tezu da će osamostaliti Republiku Srpsku, a od toga nije bilo ništa.

Republika Srpska 27.04.2015 | 21:25
Deklaracija SNSD-a je politička manipulacija

"Devetu godinu je na vlasti i ništa nije uradio da bude bliže tom cilju. Ne vidim da postoji bilo kakva podrška osamostaljivanju Republike Srpske, da je došla s bilo koje strane i zbog toga ne vidim da su se stvorili bilo kakvi uslovi za jednu takvu ideju", rekao je predsjednik Bosić, gostujući večeras u ATV vijestima.

On je mišljenja da je to izuzetno loše i da je to politička manipulacija jer on zna da nije dobio ni od koga u okruženju podršku za takvo nešto.

"Mi smo se kao Srpska demokratska stranka borili, ne samo za samostalnost, nego smo se borili da ostanemo u zajednici sa Srbijom ali to nije bilo moguće jer nije bilo spoljašnjih uslova za takvo nešto. Dobili smo Dejtonski sporazum i sada se neko igra sa opasnim stvarima", kazao je predsjednik Bosić, navodeći da su Dodikovi motivi za takvo nešto lične prirode.

Komentarišući predstojeću skupštinu SDS-a, kada će se birati predsjednik i članovi
Glavnog odbora stranke, predsjednik Bosić je rekao da se izborni proces odvija svake četiri godine i da uvijek bude više kandidata i da to nije neobično za SDS.

"Moguće je da bude više kandidata mi smo stranka koja ne zavisi od jednog čovjeka i ono što odluči skupština tako će biti", rekao je predsjednik Bosić.

On je objasnio da je Predsjedništvo donijelo odluku da se ide u izmjene statuta u cilju reorganizovanja stranka i da niko od članova Predsjedništva na sjednici nije bio protiv.

"Smatramo da treba umjesto zamjenika predsjednika stranke uvesti funkciju predsjednika Glavnog odbora koji će biti i zamjenik predsjednika, jer u sadašnjoj situaciji zamjenik predsjednika nema nikakve uloge", kazao je predsjednik Bosić.

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Василије

27.04.2015 06:55

Па нек стисне нек објави тај дуго обећавани ,за народ-овце,референдум.Ајд,чикам га.

ODGOVORITE
Name

Borac

27.04.2015 07:09

Nisi ti Vasilije, vec Muhamed. Vidi se iz komentara.

Name

Zoran

27.04.2015 07:59

Vasilije vratio si se korenima prvo si uzeo ime polako doce i ostalo na svoje mesto,500 god je dug period nisi ti jedini koji je shvatio ko je i sta je bio. A drugo nas narod kaže sto se priča ili je bilo ili će biti.

Name

za Zoran

27.04.2015 10:38

Nema tvoja vlada,što bi narod kazao"ni za soli",tačno je da što se priča ili je bilo ili će biti,kažu da su ljudi bili na Mjesecu.

Name

poruka

27.04.2015 07:07

Ovi novi papci kupleni prljavim dezertetso tajkunskim parama po odborima te ruse Bosicu. Njima smetaju posteni nepotkupljivi, i zele da vas uvuku u bajino blato. To im je jedini cilj prestanak borbbe protiv lopovluka i mahinacija,zele u startu da vas posjeku. Sve prljave pare daju za vlast. Izdrzi, kreni u konacni obracun a takvih je mnogo koji su i u sds na lokalnom nivou krali i surovali sa bajinim i dan danas to rade.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

27.04.2015 07:08

DODIK JE POLUPAO SVE LONČIĆE I NE MOŽE VIŠE NI SA ČIM DA SE IGRA. PALO RADA MALO ZORKA MALO TRUPCI I MOTORKA. MALO DEKLARACIJA MALO REFERENDUM. NIJE VIŠE U FAZONU. IZGUBIO SE TOTALNO.

ODGOVORITE
Name

Kraj

27.04.2015 07:19

Jos 15 dana i zasluzena penzija...bio si dobar (Y)

ODGOVORITE
Name

Posjetilac

27.04.2015 07:24

Dajte nam končno pravog čovjeka za predsjednika SDS, Srbina bez rezervnog polažaja u Srbiji, Srbina koji ima imovinu ovdje u realnom sektoru, a ne u novcu koji može da odnese bilo gdje, dajte nam preduzetnika koji zna šta je ekonomija, a ne nekog ko je čitav životni vijek proveo na državnim jaslama! I antikomunistu naravno, jer je SDS stranka desnice, kralja i otadžbine!

ODGOVORITE
Name

neutralan

27.04.2015 07:27

Već je on izlobiro glasove da opet bude predsjednik! To je teški ziheraš, sve on to radi na sistemski, inžinjerski način!

ODGOVORITE
Name

Gledam vas

27.04.2015 07:59

Po meni sad treba objaviti detalje afere "Papak" i pohapsiti najzaslužnije za ovakvo stanje! Tad bi SZP imao naklonost građana, što stvara solidnu osnovu za pobjedu na lokalnim izborima i rušenje ove vlasti na republičkom nivou. Ali uzalud. SZP to nije u stanju uraditi iz svojih razloga, a po meni je glavni "Šta će nam vlast u pokradenojoj Republici Srpskoj i šta da radimo u takvoj situaciji bolje je biti opozicija". Mislim i kad bi kojim slučajem i dobili vlast oni ne bi znali šta bi s njom!

ODGOVORITE
Name

smoluca

27.04.2015 11:20

Ta afera je najveca prevara naroda u Republici Srpskoj...to ako prodje i zatska se onda je sve upitno u pravicnosti i politikama u formiranju vlasti Srpske. Sva druga krivicna djela su manje vazna i nebitna prema prevari prelazaka poslanika po zavrsetku izbora i formiranju skupstinske vecine u Republici Srpskoj.

Name

dragan

27.04.2015 08:10

Bosić je heroj koji je probijao koridor iz fotelje direktora telklekoma i treba da bude opet presjednik SDS-a.

ODGOVORITE
Name

007

27.04.2015 08:23

Moje pitanje je: Koja je stranka od 1997 radila u korist Srpske, te je na pravi način zastupala? Život nam je sve teži, a na političkom polju svaka godina je gora od prethodne. DOKLE?

ODGOVORITE
Name

Kiklop

27.04.2015 08:34

Zoki zorule.... Pogledaj Dodika i Izetbegovica, pa posteno reci koji vise lici Turcinu. Ne moras reci na glas...

ODGOVORITE
Name

valter

27.04.2015 10:13

Koje ubio Milana Vukelica?

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

27.04.2015 11:35

Zasto niste organizovali demonstracije zbog PAPAKA sta je sa vjestacenjem Cizmicinog kompromitujuceg razgovora izgleda da je i Vas Gosp. Bosicu kupila vlast jer zamotavate okolo.

ODGOVORITE
Name

iskren

27.04.2015 12:31

E moj G. Bosiću tvoji kreatori su stvorili Republiku Srpsku sa ovim vječito napaćenim borcima i narodom Srpske, koji su glasali nakon toliko mučnih loših godina za tebe i promjene da brže krene taj čekani dugo bolji život za narod koji traži vapaj iz ovog haosa i bijede od Vas. Izdigni se od svih i spasi svoje glasače u lošoj budućnosti koju svi vidimo svojim očima sa ovima na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Јашта

27.04.2015 14:23

Болан ето га Додик сам одлази,и оставља вам Републику Српску у дугу до гуше са свим тајкунима,лоповима,прелетачима, ду...изцима.Ајд сад уради нешто јаране.Сви се нешто у тебе уздају ал ја не видим у теби вођу мој Босићу.А овај Мићо лего на руду шта ће кад није чист.Је..те га пропали смо па то ти је.

ODGOVORITE
Name

SNSD

27.04.2015 14:26

Dodika za kralja ,nikad se nije bolje zivjelo.

ODGOVORITE